Suunnistuksen MM-joukkue valittu

MM-valintoja vaikeuttivat miesten juokseminen ristiin. Kaikissa kolmessa katsastuskisassa oli eri kärkikolmikko.  Lisäksi valinnoissa painoivat kansainväliset näytöt. Miesten joukkueesta jäivät ulos EM-sprintin yhdeksäs Vesa Taanila ja MM-katsastus keskimatkalla toiseksi sijoittunut Jarkko Huovila.

– Sprinttikatsastus selkiytti valintoja. Airila ja Taivainen vahvistivat paikkansa ja Tervo nappasi viimeisen paikan huippusuorituksella, kertoo Salmi valintakuvioista.

– Kokonaisuutena joukkue on mielestäni paras mahdollinen ja mielenkiintoinen sekoitus sekä raudanlujaa kokemusta että nuoruuden potentiaalia. Uskon, että näillä urheilijoilla on Trondheimissa hyvät mahdollisuudet tehdä erinomaisia suorituksia ja taistella hyvistä sijoituksista, arvioi Salmi.

Salmen mukaan katsastussuorituksilla MM-kisoista olisi tullut mitali ja kahdesta kolmeen sijoitusta kuuden joukkoon.

– Suoritusvarmuuden hiominen kilpailuvauhdissa ja paineen alla ovat seuraavien viikkojen pääteemat. Tätä silmälläpitäen joukkue lähtee Trondheimiin viimeistelyleirille 26.-30.7. Toki kunnon ja taitojen hiomisellakin saadaan vielä ajoista sekunteja pois viimeisten viikkojen aikana, uskoo Salmi.

– Huolenaiheena on Tero Föhrin kipeä akillesjänne. Tilanne ei ole vielä kovin huolestuttava, mutta tärkeää olisi, että Tero noin viikon kuluttua pääsisi palaamaan normaaliin harjoitteluun. Toistaiseksi varasuunnitelmiin ei vielä ole tarvetta, Salmi toivoo.

Matkavalintojen julkistaminen vasta 5.8. eli vain muutama päivä ennen MM-kisat avaavaa sprinttiä liittyy juuri Suomen ykkösurheilijoiden tilanteeseen. Onko Föhr kisakunnossa ja suunnistaako Minna Kauppi kaikki matkat MM-kisoissa?

Suomen joukkue Trondheimin MM-kisoihin 8.-15.8.

Naiset: Anni-Maija Fincke Tampereen Pyrintö, Minna Kauppi, Asikkalan Raikas, Riina Kuuselo Tampereen Pyrintö, Maria Rantala Angelniemen Ankkuri, Merja Rantanen Koovee. Varalla: Sofia Haajanen

Miehet: Hannu Airila Kalevan Rasti, Tero Föhr Vehkalahden Veikot, Mats Haldin Halden SK, Pasi Ikonen Vaajakosken Terä, Jani Lakanen Vaajakosken Terä, Olli-Markus Taivainen Pellon Ponsi, Tuomas Tervo Rajamäen Rykmentti. Varalla: Kim Fagerudd Paimion Rasti ja Vesa Taanila Ikaalisten Nouseva Voima

MM-joukkueen lähtöinfo 5.8.

MM-joukkueen lähtöinfo torstaina 5.8. klo 14 alkaen Helsingin Tervasaaressa, ravintola Savun paviljongissa (Tervasaarenkannas 3, 00160 Helsinki). Mukana tilaisuudessa ovat Suomen MM-joukkueen urheilijat ja valmentajat.