Sofia Haajaselle hopeaa opiskelijoiden MM-keskimatkalla

Sofia Haajanen voitti hopeaa keskimatkalla opiskelijoiden MM-suunnistuksissa. Miehissä Olli-Pekka Koistinen oli paras suomalainen viidennellä sijallaan.

Ruotsin Borlängessä juostiin torstaina opiskelijoiden MM-suunnistusten keskimatkan kilpailu. Naisissa paras oli Tsekin Radka Brozkova puolentoista minuutin erolla Sofia Haajaseen. Pronssi fyysisellä radalla meni Sveitsiin Ines Brodmanille. Pitkällä matkalla hopeaa ottanut Saila Kinni sijoittui viidenneksi.

– Tein muutamia vääriä reitinvalintoja, mutta juoksu kulki tänään hyvin. Kokonaisuudessaan olen tyytyväinen suoritukseen ja etenkin sijoitukseen, kommentoi Haajanen maalissa.

Miesten radan nopein oli jälleen Sveitsin Mattias Merz. Hopeaa otti Ruotsin Patrik Karlsson ja pronssia Iso-Britannian Graham Gristwood. Suomalaisittain parhaasta suorituksesta vastasi viidenneksi sijoittunut Olli-Pekka Koistinen jääden voittajasta reilut puolitoista minuuttia. Oskari Liukkonen täydensi päivän suomalaismenestystä seitsemännellä sijalla.

Opiskelijoiden MM-kisat, Ruotsi

Keskimatkan tulokset:
Naiset 4,00 km
1) Radka Brozkova CZE 30.05, 2) Sofia Haajanen FIN 31.38, 3) Ines Brodmann SUI 31.45, 5) Saila Kinni FIN 32.30, 21) Marttiina Joensuu 36.02, 39) Heini Wennman 39.08

Miehet 4,9 km
1) Mattias Merz SUI 30.48, 2) Patrik Karlsson SWE 31.24, 3) Graham Gristwood GBR 31.44, 5) Olli-Pekka Koistinen FIN 32.13, 7) Oskari Liukkonen FIN 32.38, 42) Janne Heikka FIN 37.47, 47) Jere Pajunen FIN 38.54

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail