Suomen naisille viestihopeaa

Suomen mitalitili aukesi naisten viestissä, kun Merja Rantanen, Anni-Maija Fincke ja Minna Kauppi ottivat hopeaa. Ruotsi voitti kisan jännittävien vaiheiden jälkeen.

Naisten viesti alkoi hyvin, kun Merja Rantanen vaihtoi toisena aloitusosuudelta vain puoli minuuttia viestiä johtaneen Ruotsin perässä. Rantanen oli tyytyväinen suoritukseensa.

– Tein vain pieniä virheitä, totesi Rantanen hymyillen.

Toisella osuudelle Tsekki, Suomi, Ruotsi ja Sveitsi pääsivät eroon muista joukkueista. Lopussa tahdin määräsi Tsekin Dana Brozkova, jonka vauhtiin parhaiten pystyi vastaamaan Suomen Anni-Maija Fincke vaihtaen toisena.

– Ei tehty juurikaan virheitä kärjessä. Tilanne vaihtele osuuden aikana paljon ja kukin kävi vuorollaan kärjessä, kertoi Fincke.

Ankkuriosuudelle lähtivät samaan aikaan Tsekin Eva Jurenikova, Suomen Minna Kauppi, Ruotsin Helena Jansson ja Sveitsin Simone Niggli.

Jännittävän ankkuriosuuden puolessa välissä Niggli hallitsi tilannetta Kaupin seuratessa perässä. Jansson ja Jurenikova olivat pienissä vaikeuksissa.

Kauppi pääsi loppumatkasta kärkeen ja yritti ratkaisua, johon vain Jansson pystyi vastaamaan. Kauppi pääsi jo eroon Janssonista, mutta juoksi niityllä keskelle lammaslaumaa, jonka jälkeen Jansson pääsi takaisin tuntumaan. Kauppi johti vielä toiseksi viimeisellä rastilla, mutta Jansson juoksi ohi alamäessä ennen viimeistä rastia.

– Pääsin jo Janssonilta karkuun, mutta niityllä oli 50 lammasta, jotka hidastivat. Jansson juoksi niityn laitaa ja sai kiinni. Viimeisellä välillä tein kolmen sekunnin virheen. Minun piti olla vahvin loppuratkaisussa, harmitteli Kauppi.

Sveitsi saapui maaliin kolmantena.

– Naiset suunnistivat hyvin, mutta Ruotsin Jansson oli terävämpi loppuratkaisussa, tunnusti päävalmentaja Janne Salmi.

Miesten joukkue yhdeksäs

Suomen miesten viesti sai hyvän alun Topi Anjalan vaihtaessa sijalla kymmenentenä minuutin päässä viestiä johtaneesta Ruotsin kakkosjoukkueesta. Toisella osuudella Tero Föhr säilytti sijoituksen, mutta aikaero kasvoi kolmeen minuuttiin. Mats Haldin jäi kolmannella osuudella lisää ja hävisi lopussa kamppailun kuudennesta sijasta.

Suomen joukkue oli kahdestoista maalilinjan ylittänyt joukkue, mutta EM-säännöt sallivat vain yhden joukkueen maata kohden tuloksiin, joten Ruotsin ykkösjoukkue ja Sveitsin sekä Norjan kakkosjoukkueet jäävät pois lopputuloksista. Ruotsin kakkosjoukkue oli siis neljäs.

Suomen valmentaja Janne Salmi piti miesten esitystä tasapaksuna.

– Miehet tekivät 95-prosenttisia suorituksia, kun vaaditaan sataa eli yhtään ei saa antaa löysää. Kukaan miehistä ei pystynyt venymään oman tason yläpuolelle, totesi Salmi.

Suomen miehet jäivät tasaisesti pienillä virheillä, eivätkä he onnistuneet avainhetkillä toisen osuuden alussa ja lopussa, sekä kolmannen osuuden alussa. Miesten suoritus veti Salmen mietteliääksi, sillä jotain on keksittävä ennen MM-viestiä elokuussa.

Tulokset, EM-viesti, Primorsko Bulgaria

Naiset:
1) SWE (Karolina Arewång-Höjsgaard, Lena Eliasson, Helena Jansson) 1.52.37, 2) FIN (Merja Rantanen, Anni-Maija Fincke, Minna Kauppi) 1.52.49, 3) SUI (Vroni König-Salmi, Caroline Cejka, Simone Niggli) 1.53.35, 4) CZE (Vendula Klechova, Dana Brozkova, Eva Jurenikova) 1.55.38, 5) RUS (Galina Vinogradova, Natalia Vinogradova, Julia Novikova) 2.01.18, 6) DEN (Zenia Hejlskov Mogensen, Signe Søes, Maja Alm) 2.02.39

Miehet:
1) SUI (Matthias Müller, Fabian Hertner, Matthias Merz) 1.54.44, 2) FRA (Frederic Tranchand, Phillippe Adamski, Thierry Gueorgiou) 1.55.20, 3 NOR (Holger Hott, Carl Waaler Kaas, Olav Lundanes) 1.56.36, 4) SWE (Erik Johansson, Anders Holmberg, Marcus Millegård) 1.56.57, 5) CZE (Tomas Dlabaja, Jan Prochazka, Michal Smola) 1.58.23, 6) GRB (Scott Fraser, Oliver Johnsson, Graham Gristwood) 2.00.00, 9) FIN (Topi Anjala, Tero Föhr, Mats Haldin) 2.00.19

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail