Kauppi toinen maailmancupissa Tuusulassa

Minna Kauppi oli hienosti toinen Tuusulassa torstai-iltana käydyssä maailmancupin osakilpailussa. Kisa oli samalla Nordic Orienteering Tourin ensimmäinen osakilpailu. Miesten paras suomalainen oli kuudenneksi sijoittunut Tero Föhr.

Miesten kisan voitti Sveitsin Daniel Hubmann kymmenen sekunnin erolla Norjan Audun Weltzieniin. Kolmanneksi ehti Venäjän Valentin Novikov. Föhr hävisi kärjelle 1.03. Mats Haldin oli seitsemäs ja Tuomas Tervo  yhdeksäs, joten Suomen miesten kokonaispanos oli varsin hyvä.

Naisten kisan voittoon nousi lopussa Sveitsin Simone Niggli, joka jätti Kauppia lopulta 35 sekuntia. Kauppi oli kuitenkin tyytyväinen kisaansa.

– Tämä oli kauden kansainvälisissä kisoissa paras suoritus tähän asti, Kauppi hymyili maalissa.

Keskimatkan ja sprintin yhdistelmäkisana käyty kilpailumuoto oli Kaupin mieleen.

– Suunnistajalle tämä on vaativa kilpailutapa, hän muistutti.

Nordic Orienteering Tour jatkuu ensi viikon tiistaina Tukholmassa käytävällä pudotussprintillä ja juhannuslauantaina Norjan Raufossissa käytävällä takaa-ajokisalla. Kauppi kertoi avauskisan jälkeen vielä punnitsevansa jatkoa.

– En vielä tiedä, jatkanko Tourilla. Kun en malttanut EM-kisoissa jättää kisoja pois, täytyy sitä nyt miettiä, sanoi Kauppi.

Kilpailun tulokset ja väliajat.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail