Salmen viimeinen vuosi päävalmentajana

Janne Salmi on kaksikymmentä vuotta ollut mukana suunnistuksen terävimmässä kärjessä. Omalla menestyksekkäällä suunnistusurallaan hän voitti henkilökohtaisen maailmanmestaruuden Norjassa 1997 ja viestimestaruuden Suomen kotikisoissa 2001. Salmi oli voittamassa Turun Suunnistajissa Jukolan Viestin kolme kertaa ja Tiomila-viestin Ruotsissa 1994, joka on viimeisin suomalaisvoitto.

Päävalmentajakaudella 2006 – 2010 henkilökohtaiset maailmanmestaruudet ovat tähän mennessä voittaneet Jani Lakanen, Heli Jukkola ja Minna Kauppi. Lisäksi Suomen naiset ovat voittaneet viestimestaruuden kolme kertaa peräkkäin.

– Melkein kaikki on nähty ja koettu viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana. Urheilijat ovat kuunnelleet minua viisi vuotta, joten vaihtelu voisi virkistää heitäkin, Salmi toteaa.

Salmi aikoo kauden jälkeen ottaa hieman etäisyyttä suunnistusvalmennukseen.

– Minulla ei ole tässä vaiheessa suunnitelmia valmentamisen suhteen, mutta varmasti tulevaisuudessakin vielä valmennan. Haluan hengähtää kuitenkin nyt hiukan ja pohtia vuosien mittaan saamiani oppeja ja kokemuksia. Itsensä kehittämiseen ei ole juuri viime vuosina ollut aikaa, Salmi pohtii.

Maajoukkuevalmentajan työn ja perhe-elämän yhdistäminen on haastavaa. Salmen perheeseen kuuluvat huippusuunnistajavaimo Vroni König-Salmi ja kolme lasta.

– Viisi vuotta on pitkä aika missä tahansa työssä. Jo kolme vuotta sitten lapseni olivat sitä mieltä, että isä on liian paljon pois kotoa. Olisi mukava viettää normaalia perhe-elämää jatkossa, päättää Salmi, joka perheineen suunnittelee muuttoa Sveitsiin.

Päävalmentajahaku on toukokuun puoleen väliin asti ja valinta tehdään syksyyn mennessä.

– Salmen päätös on ollut Suunnistusliiton tiedossa jo pitempään ja meillä on hyvin aikaa hakea uutta valmentajaa, toteaa Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Kulmala.

Lisätiedot:
Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Kulmala puh: (09) 3481 2453, 040 576 1001e-mail: mika.kulmala (a) suunnistusliitto.fi

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail