Saarela mc-avauksen ykkönen

Suomen Samuli Saarela otti hienosti voiton pyöräsuunnistuksen maailmancupin avauskisassa Unkarin Veszpremissä. Saarela voitti sprinttikisan jopa ylivoimaisesti minuutin erolla ennen Tanskan Erik Skovgaard Knudsenia. Toinen suomalaisyllättäjä Jussi Laurila oli komeasti viides. Tuukka Turkka oli sijalla 11 ja Juho Saarinen sijalla 18. Mikko Kolehmainen joutui jättämään toipilaana avauskisan väliin.

Myös naisten kisa sujui suomalaisittain hienosti. Ingrid Stengård oli toinen noin parikymmentä sekuntia voitosta jääneenä. Kisan ykköseksi ajoi Itävallan ikimenestyjä Michaela Gigon. Suomen Marika Hara hävisi Stengårdille kymmenen sekuntia ja oli kolmas.

– Pyörästäni hajosi etuvaihtaja heti alkumatkasta, jouduin sotkemaan pienellä vaihteella puolet matkasta. Puolisen minuuttia sitä yritin korjata – ja puoli minuuttia hävisin voittajalle. Onneksi näitä kisoja riittää, sanoi Hara kisan jälkeen.

Pyöräsuunnistuksen maailmancup jatkuu lauantaina keskimatkan kilpailulla.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail