Köngäksen pronssi varmistui

Torstaina kilpaillun hiihtosuunnistuksen EM-pitkän matkan mitalikolmikko varmistui perjantaina aamulla, ja Teemu Köngäs nousi pronssille juryn päätöksellä.

Köngäs hylättiin maaliintulon jälkeen, koska hänen leimauskortistaan puuttui yhden rastin leima. Kyseisellä rastilla toinen leimausyksikkö oli mykkänä, kun Köngäs yritti sillä leimata, ja toinen oli ilmeisesti lentänyt hankeen.

Kilpailun jury teki urheilullisen ratkaisun, ja hyväksyi Suomen vastalauseen Köngäksen hylkäyksestä. Näin Köngäs nousi pronssille Staffan Tunisin ja Eduard Hrennikovin vanavedessä.

Jury perusteli yksimielistä ratkaisuaan sillä, että vastaavia ongelmia oli useilla rasteilla muillakin urheilijoilla ja ettei ole urheilijan vastuulla etsiä leimasinyksikköä, jos se on irronnut rastilta.

Miesten tulokset: 1) Staffan Tunis FIN 1.52.37, 2) Eduard Hrennikov RUS 1.54.33, 3) Teemu Köngäs FIN 1.54.34, 7) Janne Häkkinen FIN 1.55.55, 10) Petri Kiiskinen FIN 1.56.50, Olli-Markus Taivainen FIN dsq, Pasi Kiiskinen FIN dsq.