Suomalaiset vaisuja Sveitsin mc-rasteilla

Suunnistuksen maailmancupin päätöskierros Sveitsin Zürichissä alkoi suomalaisittain vaisusti. Lauantain keskimatkalla paras suomalainen oli sijalta 18. löytyvä Anne-Mari Leskinen, joka hävisi kisan voittaneelle Sveitsin Simone Nigglille runsaan neljä minuuttia. Miesten kisan voitto jäi myös Sveitsiin, sillä maailmancupin kokonaiskilpailun voitosta kamppaileva Daniel Hubmann oli päivän ykkönen. Paras suomalaismies oli Topi Anjala, joka oli 23:s. Tero Föhr hylättiin, kun yksi rasti jäi väliin.
– Suomalaisten tossu ei ollut tänään syönnillään. Tämä ei ollut mikään tykitysmaasto, vaan tosi hieno, tekninen keskieurooppalainen kisa. Eroja tuli myös siinä, miten uskalsi erityisesti alamäkiä juosta, mutta meidän urheilijoilla suurin ero tuli ilman muuta vauhdissa, kertasi päivän kisaa Suomen maajoukkueen päävalmentaja Janne Salmi.

Suomen ykkössuunnistaja Minna Kauppi joutui jäämään kantapäävamman takia pois maailmancupin päätöskierrokselta. Matkaan lähtenyt joukkuekaan ei parhaassa iskussa ollut.
– Flunssa on vaivannut niin Föhriä, Mats Haldinia kuin Bodil Holmströmiäkään, ja Tuomas Tervon pohje ei ole vielä kunnossa. Parempaa odotin lähinnä Anjalalta ja Anni-Maija Finckeltä, mutta heilläkään ei ollut paras mahdollinen päivänsä, Salmi arvioi.
Maailmancup päättyy sunnuntaina Zürichin ydinkeskustassa juostavaan sprinttiin. Odotettavissa on tuhansien katsojien värittämä kisatapahtuma.
– Täytyy yrittää luoda uskoa porukkaan tästä päivästä huolimatta, Salmi lupasi.

Tulokset: Maailmancupin päätöskierros/Sveitsi, keskimatka

Miehet: 1) Daniel Hubmann SUI 31.50, 2) Mihail Mamleev ITA 32.38, 3) David Andersson SWE 32.53, 4) Baptiste Rollier SUI 33.09, 5) David Schneider SUI 33.19, 6) Thierry Gueorgiou FRA 33.21, 23) Topi Anjala FIN 35.03, 32) Mats Haldin FIN 35.39, 40) Tuomas Tervo FIN 36.31, Tero Föhr dsq.

Naiset: 1) Simone Niggli SUI 35.12, 2) Helena Jansson SWE 35.20, 3) Dana Brozkova CZE 35.55, 4) Lea Müller SUI 36.16, 5) Kajsa Nilsson SWE 36.20, 6) Anne M. Hausken NOR 36.55, 18) Anne-Mari Leskinen FIN 39.28, 20) Anni-Maija Fincke FIN 39.45, 29) Bodil Holmström FIN 41.17, 37) Karoliina Sundberg FIN 43.58.