Alustavat MM-matkavalinnat on tehty

Suomen MM-joukkue lähtee keskiviikkona viimeistelyleirille Unkariin. Valmennusjohto sai viilattua matkavalinnat kuntoon jo ennen viimeistelyleiriä – tosin miesten sprintin kolmas nimi on vielä ratkaisematta. Alustavien matkavalintojen mukaisesti joukkueen ykköstähti Minna Kauppi juoksee ainoana kaikki henkilökohtaiset matkat.

Päävalmentaja Janne Salmen mukaan matkavalinnoissa painoivat katsastusnäyttöjen lisäksi urheilijoiden aiemmat arvokisasuoritukset. Valinnoissa painoivat myös ennakko-odotukset eri matkojen vaatimuksista Unkarin Miskolcissa.

– Sprintti ja pitkä matka ovat sellaisia, joissa pitää pystyä juoksemaan todella kovaa eli painopiste oli aavistuksen sillä puolella. Keskimatkalta puolestaan odotetaan tiukkaa rinnesuunnistusta ja loppuun vihreää supikkoaluetta, joten valinnassa oli etusijalla suoritusvarmuus, Salmi selvittää.

Myös kisa-aikataulu vaikutti valintakuvioon, sillä kolmantena finaalina kilpailtavaan viestiin päävalmentaja haluaa tuoreita urheilijoita. Viestijoukkueita ei ole vielä nimetty, vaan lopullinen valinta jää MM-kisaviikkoon.

Ensi viikon lopulle ajoittuvan MM-viimeistelyleirin tavoitteeksi päävalmentaja asettaa yksilöllisen valmistautumisen MM-kisojen tyyppimaastoissa ja olosuhteissa.

– Meillä on ensimmäistä kertaa ainoastaan MM-joukkue mukana leirillä, joten ehdimme tehdä viimeistä säätöä henkilökohtaisella tasolla, Salmi uskoo.

MM-kisat alkavat Unkarin Miskolcissa 16.8. keskimatkan karsinnalla.

MM-matkavalinnat:

Pitkä matka: Tero Föhr, Mats Haldin, Topi Anjala; Anni-Maija Fincke, Minna Kauppi, Merja Rantanen

Keskimatka: Tero Föhr, Jarkko Huovila, Pasi Ikonen; Bodil Holmström, Minna Kauppi, Katri Lindeqvist, Merja Rantanen

Sprintti: Petteri Muukkonen, Tuomas Tervo, 3. mies nimetään myöhemmin; Anni-Maija Fincke, Minna Kauppi, Karoliina Sundberg.

MM-kisajärjestäjien sivut