Minna Kauppi jatkaa maailmancupin kärjessä

Minna Kauppi jatkoi vakuuttavia suorituksiaan ja voitti Oslon lähellä Norjassa perjantaina käydyn suunnistuksen maailmancupin kolmannen osakilpailun. Kauppi oli tyytyväinen suoritukseensa, vaikka helteinen sää tekikin suunnistuksesta raskasta.

– Vielä ei oikein ole tottunut kuumuuteen. Kuumuuden takia tuntui koko ajan raskaalta, vaikka ei ehkä olisikaan maaston osalta pitänyt. Muutama pieni virhe tuli, mutta muuten meni hyvin, Minna Kauppi totesi maalissa.

Voitollaan Kauppi vahvisti paikkaansa suunnistuksen maailmancupin kärkinaisena. Hopealle suunnisti Norjan Marianne Andersson 77 sekunnin erolla Kauppiin. Pronssia otti Ruotsin Helena Jansson.

Myös muut suomalaisnaiset onnistuivat hyvin. Bodil Holmström oli kuudes, Karoliina Sundberg seitsemäs ja  Katri Lindeqvist yhdeksäs. Maria Rantala sijoittui 15., Saila Kinni 18., Anne-Mari Leskinen 21. ja Liisa Anttila 28.

Miehet alavireisiä

Suomen miesten suorituksissa ei juuri kehumista ollut. Paras suomalainen oli Tero Föhr, joka tippui lopun virheillä seitsemänneksi.Eroa kaksoisvoiton ottaneeseen Norjan Carl Waaler Kaasiin ja Ruotsin Peter Öbergiin jäi 1.16.

Päävalmentaja Janne Salmi oli tyytyväinen naisten suorituksiin, mutta miesten huono menestys hämmästytti.

– Naiset juoksivat omalla tasollaan, mutta miehissä suunnistus meni pieleen laajalla rintamalla. Neljä naista yhdeksän joukossa on todella hyvin, mutta miehissä ainoastaan Tero Föhr pystyy kansainväliseen vauhtiin, vaikka tänään virheitä tulikin liikaa, Janne Salmi pohti kilpailun jälkeen.

Muista suomalaismiehistä Tuomas Tervo oli 22., Pasi Ikonen 30., Vesa Taanila 31., Mats Haldin 38., Hannu Airila 46., Jörgen Wickholm 62. ja Jonne Lakanen 75.

Maailmancup jatkuu lauantaina takaa-ajokilpailuna juostavana pitkänä matkana.

Lisätietoa ja tulokset: http://o-festivalen.com

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail