Kauppi ainoana mitaleille keskimatkalla

Minna Kauppi otti ainoana suomalaisena mitalin, kun PM-keskimatka ja maailmancupin avausosakilpailu käytiin Salossa. Kauppi otti keskimatkalta pronssia. Merja Rantanen ja Topi Anjala ottivat hienosti neljännet sijat. Nuorten PM-kisoissa Kalle Liukkonen oli parhaana suomalaisena seitsemäs. Tyttöjen paras suomalainen oli sijalle 12 ehtinyt Marika Teini.

Keskimatka oli silkkaa ruotsalaisjuhlaa, sillä kaikkien sarjojen voitot menivät naapuriin. Naisten kisan voitti Helena Jansson, miehissä nopein oli Peter Öberg ja nuorissa Jenny Lönnkvist ja Albin Ridefelt.

Topi Anjala oli tyytyväinen suoritukseensa ja neljänteen sijaansa, joka oli Ikaalisten Nousevan-Voiman miehen paras kansainvälinen sijoitus aikuisten sarjassa.

– Eniten aikaa meni viimeiseen leimaukseen, naureskeli Anjala maalissa.

Anjala hävisi voittaja Öbergille 1.13 ja eroa pronssisijaan ja Venäjän Valentin Novikoviin oli 33 sekuntia.

Minna Kauppi oli naisten kisan loppuvaiheessa vielä kiinni hopeassa, mutta toiseksi viimeisen rastin virhe pudotti suomalaisen pronssille.

– Olin väsyneen oloinen tänään, ei ollut viimeisiin mäkiin voimia. Piti pysyä käyrällä, mutta lirahdin liian alas, ja toiseksi viimeiselle tuli pieni kupru. Minkäs teet? kysyi Kauppi kisan jälkeen.

Tulokset järjestäjien sivuilta: www.noc2009.fi.