Suunnistusliiton talous jatkuu vakaana

Suunnistusliitolle vuosi 2008 oli menestyksekäs sekä toiminnallisesti että taloudellisesti. Suunnistusliiton liittovaltuusto vahvisti sunnuntaina Helsingissä vuoden 2008 tilinpäätöksen. Suunnistusliiton tulos vuodelta 2008 oli budjetoidun mukainen eli 4000 euroa positiivinen. Liiton oman pääoman kehitys on viime vuosina ollut vakaa.
Menestyksellisesti vuosi 2008 oli Suunnistusliitolle naisten varassa, sillä sekä suunnistuksen että pyöräsuunnistuksen MM-mitalit olivat naisten saavuttamia.
– Saavutimme strategiassa asetetut menestystavoitteet erinomaisesti. Muista tavoitteista kasvutavoite on haastavin: lisenssisuunnistajien määrä on noussut erityisesti nuorissa, mutta kilpailuihin osallistujien määrä on hieman laskenut. Kuntosuunnistajien määrä on jatkanut positiivista nousuaan, kertaa Suunnistusliiton puheenjohtaja Kirre Palmi vuoden 2008 mittareita.
Palmi muistutti liittovaltuustolle, että vaikka viime vuonna liiton resurssit olivat strategian tavoitteiden mukaiset, riittää resurssien turvaamisessa lähivuosina entistä enemmän töitä.
– Tulevaisuus asettaa meillekin varmasti haasteita, ja maailman heikko taloudellinen tilanne varmasti heijastuu myös meille, Palmi arvioi.