Suunnistajat yhteistyöhön Garganon matkailun kanssa

Suomen Suunnistusliitto on solminut maajoukkuetason yhteistyösopimuksen Garganon matkailualueen kanssa. Italian kaakkoisessa ”saappaankorossa” sijaitseva Gargano haluaa tavoittaa Suomen maajoukkueen yhteistyön kautta sekä suomalaisia että pohjoismaisia maajoukkue- ja seuratason suunnistajia. Italialaisten tavoitteena on kehittää alueelle toimiva suunnistuksen valmennus- ja harjoittelukeskus. Suunnistusmaajoukkueen ensimmäinen Garganon leiri on edessä jo maaliskuussa.

– Meille on tärkeätä saada huippusuunnistajillemme hyvät harjoitusolosuhteet tähän alkukevääseen, kun Suomessa maastossa on vielä lunta. Garganossa olosuhteet ovat erinomaiset ja siellä on tarjolla hyvistä suunnistusmaastoista mainioita suunnistuskarttoja, terottaa Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Kulmala tuoreen sopimuksen merkitystä.

Garganon alueen kehittämisessä on käytetty suomalaista tietotaitoa ennen maajoukkuesopimustakin, sillä alueen kartat ovat suomalaisten kartoittajien tekemiä. Alueella on suunnistajille myös valmiita harjoituspaketteja, joten valmentajien aika ei kulu harjoitusten käytännön järjestelyihin.

Yhteistyösopimus Garganon matkailualueen kanssa on Suunnistusliitolle ensimmäinen ulkomainen yhteistyösopimus. Se allekirjoitettiin Italian suurimpien matkailumessujen yhteydessä Milanossa helmikuun lopulla.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail