Koulujen kartat kuntoon

Kevät lähestyy hurjaa vauhtia. Huhti-toukokuussa monissa kouluissa on suunnistus taas ajankohtainen asia, mutta lajin perusedellytys eli hyvä ja ajantasainen kartta on useilla paikkakunnilla vain haavekuva. Seurat ja yksittäiset suunnistajat voivat kuitenkin tehdä ihmeitä tuon asian suhteen. Jo seuran oman toiminnan jatkumisen kannalta on elintärkeää, että lapset saavat mukavia suunnistuskokemuksia kouluissaan. Nyt on loistava hetki tarkistaa, missä kunnossa paikkakunnan koulukartat ovat.

Pelkkä pihakartta valmistuu nopeasti jo olemassa olevan kartan avulla – paljon kummempaa eivät 1.-3.-luokkalaiset vielä tarvitsekaan. Pihakarttaan ei liiton avustusta saa, mutta sen tekeminen talkootyönä oman seuran hyväksi vie aktiivisuunnistajalta vain pari päivää. Kannattaa kokeilla!

Muistattehan, että sprinttikarttoihin saa korotettua karttarahaa, kunhan vain koulu on niiden luota alle kilometrin päässä tai itse kartalla. Näitä kannattaa nyt suorastaan urakoida!

Heräsikö seuranne kiinnostus? Ryhtykää hommiin!

Oletko tehnyt kartoitustöitä ja valmis tekemään koulukartoiksi sopivia sprinttikarttoja muillakin kuin omalla paikkakunnallasi? Ilmoita yhteystietosi ja kuvaus kartoittajakokemuksestasi Suunnistusliittoon: anna.koponen (a) ssl.fi.

Opettaisitteko seurassanne mielellänne lapsille ja opettajille suunnistustaitoja, mutta paikkakunnallanne ei ole innokasta kartoittajaa? Ilmoittakaa tässä tapauksessa myös yhteystietonne Suunnistusliittoon: anna.koponen (a) ssl.fi niin katsotaan, löytäisikö kartta tekijänsä…