Lasten ja nuorten fyysis-motorinen harjoittelu

LASTEN JA NUORTEN FYYSIS-MOTORINEN HARJOITTELU

Selvitys 2007-2008

Nuori Suomi, Suomen Olympiakomitea ja Suomen Valmentajat ovat toteuttaneet yhdessä 14 lajiliiton kanssa selvityksen 8-18-vuotiaiden urheilevien lasten ja nuorten harjoittelusta. Selvitys tehtiin vuosien 2007-08 aikana lasten ja nuorten täyttämien 2700 viikon harjoituskirjausten pohjalta. Selvityksen tulokset julkaistiinseminaarissa 26.11.2008.

Selvityksessä olivat mukana jalkapallo, jääkiekko, salibandy, lentopallo, telinevoimistelu, joukkuevoimistelu, taitoluistelu, yleisurheilu, judo, paini, ratsastus. ampumaurheilu, suunnistus ja hiihto.

Selvityksellä haettiin vastauksia kysymyksiin:
• Harjoitteleeko ja liikkuuko suomalainen urheileva lapsi paljon vai vähän?
• Onko harjoittelun kuormitus yksipuolista vai monipuolista?
• Miten harjoittelua tulisi kehittää tulevaisuudessa?

Selvityksen tuloksista ja johtopäätöksistä järjestetään seminaarikiertue keväällä 2009. Alueellisten seminaarien  ajankohdat:

ti 3.3. Lahti
to 5.3. Jyväskylä
ti 10.3. Tampere
to 12.3. Turku
ti 17.3. Kuopio
to 24.3.  Oulu
ti 21.4.  Vantaa

Ilmoittaudu seminaariin.

Noin kaksi viikkoa seminaaritilaisuuden jälkeen järjestetään ko. paikkakunnalla Suomen Valmentajat ry:n toimesta valmentajaklinikka-ilta, jossa annetaan ohjausta käytännön harjoitusten toteuttamiseen.

Lue seminaariraportti täältä (5,5 Mt). Raportissa on lyhyesti myös eri lajien tuloksista.