Vakava paleltuminen PM-kisoissa

Hiihtosuunnistuksen PM-kisoihin keskiviikkona maajoukkueiden ulkopuolisena kilpailijana osallistunut Hannu-Pekka Pukema uupui pitkän matkan kilpailun loppupuolella totaalisesti. Hän ei päässyt omin voimin maaliin asti, ja sai vakavan paleltuman oltuaan lumihangessa pari tuntia ennen kuin hänet löydettiin. Paikallisen hiihtäjän maastosta löytämä suomalainen oli sairaalahoidossa yön yli ja pääsi palaamaan torstaina joukkueen majoitukseen.

Tapahtumat saivat alkunsa keskiviikkona PM-kisojen pitkän matkan kilpailussa, kun Pukema ei saapunut maaliin. Järjestäjien ja Suomen maajoukkueen etsintäpartio lähti haravoimaan kisamaastoa moottorikelkoin,. Kylmettyneen mutta tajuissaan olleen suomalaiskilpailijan löysi hangesta lopulta paikallinen hiihtäjä. Löytöpaikalta oli matkaa maalialueelle vain 2-3 kilometriä. Pukema sai ensiapua joukkueen majoituksessa, josta hänet vietiin paikalliseen sairaalaan. Pakkasta Ruotsin Orsassa käydyn kilpailun aikana oli kahdeksan astetta.

– Kyse oli vakavasta paleltumisesta. Nyt Hannu-Pekka Pukema on kohtalaisen hyvässä kunnossa, vaikka onkin tilanteesta järkyttynyt, kertoi Suomen hiihtosuunnistusmaajoukkueen päävalmentaja Jukka Lanki tilanteesta.
Hannu-Pekka Pukema toimi PM-kisojen yhteydessä käydyn nuorten MM- ja EM-kisojen Suomen joukkueen valmentajana. Kisat jatkuvat perjantaina keskimatkan kilpailulla.

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail