Suunnistusliitto hakee nuorten olympiavalmentajaa Turkuun

Suunnistusliiton hallitus on 15.9. kokouksessaan päättänyt hakea Olympiakomitean tukea nuorten olympiavalmentajan palkkaamiseksi Turkuun. Olympiakomitean hallitus tekee päätöksen tuen myöntämisestä marras- tai joulukuussa. Tampereella nuorten olympiavalmentajana jatkaa Juha Taini.

Suunnistusliitto hakee palvelukseensa päätoimista suunnistuksen nuorten olympiavalmentajaa Turkuun. Työsuhde alkaa ehdollisesti 1.1.2009 ja edellyttää Olympiakomitean myönteistä tukipäätöstä. Tehtävän hoitaminen edellyttää asumista Turun seudulla.

Valmentajapalkkauksen ja valmennustoiminnan merkittäviä yhteistyötahoja ja rahoittajia ovat Suomen Olympiakomitea, Turun kaupunki ja varsinaissuomalaiset suunnistuksen huippuseurat.

Valmentajan tehtävänä on:
– tukea 4–10 nuoren huippusuunnistajan (erikseen nimettävä valmennusryhmä) päivittäisvalmennusta yhteistyössä henkilökohtaisten valmentajien kanssa (n. 75–80 %)
– valmentaa Turun Seudun Urheiluakatemian ja Aurajoen urheilulukion suunnistusvalmennusryhmiä (n. 10–15 %)
– koordinoida Varsinais-Suomen aluevalmennusta ja tukea seuravalmentajia aluevalmennuksen käytännön toteutuksessa (n. 10 %)

Tehtävään valittavalta valmentajalta edellytetään valmentajan ammattitutkintoa (valmentajan erikoisammattitutkinto tai yliopistotutkinto valmentajaopinnoista) ja vähintään 2 vuoden työkokemusta joko nuorten tai aikuisten huippu-urheiluvalmennuksesta. Valmentajakoulutuksen puuttuessa valmentajan edellytetään osallistuvan kahden vuoden kuluessa valmentajan ammatilliseen koulutukseen. Erityisessä poikkeustapauksessa voidaan hyväksyä valmentajan ammatillisen koulutuksen puuttuminen, jos esimerkiksi valmentajalla on todettu erittäin laaja-alainen kokemus urheilijoiden kokonaisvaltaisesta valmentamisesta.

Tehtävän luonteen vuoksi valmentajalta edellytetään näyttöä hyvästä yhteistyökyvystä. Nuoren urheilijan kasvatustehtävä edellyttää palkattavalta valmentajalta hyvää yhteistyötä urheilijan henkilökohtaisen valmentajan, vanhempien, opettajien ja muiden tukihenkilöiden kanssa.

Hakemukset 30.9.2008 mennessä osoitteeseen: Suomen Suunnistusliitto ry / Mika Kulmala, Radiokatu 20, 00093 SLU tai mika.kulmala(a)ssl.fi.

Tiedusteluihin vastaavat toimitusjohtaja Mika Kulmala, p. 040 576 1001 ja valmennuspäällikkö Petteri Kähäri, p. 050 564 2493.