Jani Lakanen mukaan valmennus- ja koulutustehtäviin

Menestyksekkään suunnistusuran kansainvälisillä rasteilla tehnyt Jani Lakanen siirtyy valmennus- ja koulutustehtäviin. Lakanen on nimetty Suunnistusliiton valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen kehittämishankkeen vetäjäksi. Lisäksi Lakanen aloittaa nuorten suunnistusmaajoukkueen valmentajana yhdessä Laura Hokan kanssa.

Lakasen kaksi viime kautta on mennyt pilalle akillesvaivojen takia. Tämä kausi jäi tyngäksi, kun hänen akillesjänteensä katkesi EM-kisoissa toukokuussa. Päätös siirtymisestä valmennustehtäviin ei kuitenkaan Lakasen mukaan merkitse uran loppumista.

– Tavoitteenani on edelleen osallistua vuoden 2010 MM-kisoihin Norjassa. Jättäydyn nyt valmennusryhmien ulkopuolelle, ja keskityn seuraavan vuoden jalkani kuntoutuksen lisäksi näihin uusiin haasteisiin. Kovasti haluaisin kuitenkin vielä olla mukana myös MM-joukkueessa, sillä en haluaisi lopettaa uraa ikään kuin kesken, Jani Lakanen kertoo suunnitelmistaan.

Pitkän matkan maailmanmestaruuden 2006 voittanut Lakanen haluaa nähdä itsensä arkivalmentajana, joka auttaa nuoria urheilijoita kehittymään myös ihmisinä.

– Valmentaminen on ennen kaikkea vuorovaikutussuhde eli urheilijan ja valmentajan välille täytyy pystyä luomaan riittävän läheinen vuorovaikutussuhde, jotta valmentaja pystyy välittämään tietotaitoaan ja jotta toivottua kehittymistä tapahtuu. Valmentajan pitää ymmärtää urheilijan elämä kokonaisuutena, jossa urheilutavoitteiden saavuttamiseen vaikuttaa kaikki muukin kuin harjoittelu, Lakanen pohtii.