Samuli Saarelalle pronssia MM-pyöräsuunnistuksista

Ensimmäistä kertaa järjestettävät nuorten MM-pyöräsuunnistuksen alkoivat suomalaisittan iloisissa merkeissä, kun kokkolalainen Samuli Saarela kiri itsensä pronssille kisat aloittaneessa sprintissä.

Saarela oli tyytyväinen suoritukseensa, vaikka parannettavaa jäikin.

– Pieniä mutkia tuli ja ykköselle vähän isompi koukku. Tyytyväinen täytyy olla, kun mitali tuli, 20-vuotias Saarela toteaa.

Saarelan ero voittajaan Tsekin Bogar Frantisekiin oli hiukan yli puoli minuuttia. Hopea meni Venäjän Valeriy Glukhoville. Pekka Niemi oli neljäs. Tom Wik hylättiin väliin jääneen rastin takia. Elmeri Juura taas keskeytty kaaduttuaan ja satutettuaan kätensä.

Tytöissä parhaiten menestyi seitsemänneksi suunnistanut Tiia Tallila. Susann Sundelin oli 12., Tarja Vesanto 14. ja Kaisu Yli-Peltola 23.

Miehissä tasaista, naisissa yllätyksiä

Nuorten MM-kilpailujen kanssa samaan aikaan Puolan Olsztynissä kisattiin myös pyöräsuunnistuksen aikuisten MM-mitaleista. Parhaiten suomalaisista menestyi Marika Hara, joka selvisi kuudenneksi. Kilpailun puolessa välissä vielä kärjen tuntumassa ollut Ingrid Stengård oli harmillisesti 11. rengasrikon hidastaessa matkaa. Maija Lång oli 19. ja Kirsi Korhonen 25.

Miehissä nähtiin tasaisisa suorituksia ja kärkipäässä myös paljon yllätyksiä. Lopputuloksissa ensi kertaa MM-kilpailuissa oleva Jussi Laurila menestyi parhaiten ollen 13. Myös MM-ensikertalainen Tuukka Turkka oli 17. Timo Sarkkinen oli 19. ja Juho Saarinen 20.