Uusia maailmanmestareita nuorissa ja veteraaneissa

Suomalaisten mitalisaldo jäi nuorten MM-kilpailuissa vaatimattomaksi. Ainoastaan Venla Niemen pystyi ylittämään itsensä ottamalla keskimatkalta kultaa. Vaikka mitaleja oli Ruotsin Göteborgista kotiin tuotavana viime vuotta vähemmän, huonosti eivät kisat kokonaisuutena sujuneet. Pistesijoja nuoret saalistivat sprinttiä lukuun ottamatta kaikilta matkoilta.

Erityisesti huomion arvoinen on Olli-Markus Taivaisen neljäs sija keskimatkalta. Eroa mitaliin jäi vain muutama sekunti. Lisäksi pistesijoille ylsivät Marika Teini keskimatkalla (6.) sekä Leo Laakkonen (6.) ja Venla Niemi (6.) pitkällä matkalla.

Viestissä nuoret naiset olivat joukkueella Aino Leskinen, Marika Teini ja Venla Niemi neljänsiä ja nuoret miehet joukkueella Leo Laakkonen, Aaro Asikainen ja Olli-Markus Taivainen viidensiä.

Lisätietoa ja täydelliset tulokset: www.gmok.nu/jwoc2008

Uusia maailmanmestareita veteraanikisoista

Suomi sai kaksitoista uutta maailmanmestaria lauantaina päättyneistä veteraanien MM-kilpailuista. Yhteensä suomalaiset saalistivat helteisestä Portugalista 26 MM-mitalia. Suomalaisia paremmin kisoissa menestyivät vain länsinaapurimme. Ruotsalaisten MM-saldo oli 46 MM-mitalia, joista 23 kultaista.

Suomalaiset MM-mitalisti:

Pitkä matka: Anne Nurmi (D45), Petri Noponen (H35), Reijo Bister (H45), Ari Kattainen (H50), Veikko Loukonen (H60), Veijo Tahvanainen (H70), Erkki Latti (H80)

Sprintti: Katja Honkala (D35), Eila Pekkarinen (D70), Sole Nieminen (D80), Petri Noponen (H35), Matti Railimo (H60), Erkki Luntamo (H90)

Lisätietoa ja täydelliset tulokset: www.wmoc2008.fpo.pt