Mikko Salonen siirtyy Karttakeskukseen

Suunnistusliiton toimitusjohtajana lähes viisi vuotta toiminut Mikko Salonen siirtyy Karttakeskuksen myyntijohtajaksi. Salonen aloittaa uudessa tehtävässään elokuun puolivälissä. Karttakeskus on Suomen suurin paikkatietopalvelujen tarjoaja ja karttojen kustantaja.

– Karttakeskuksen myyntijohtajan paikka on minulle tavallaan paluu juurilleni, sillä olen työskennellyt aikoinaan Genimapin palveluksessa useita vuosia. Välillä on kuitenkin hyvä hakea kokemusta muulta alalta. Uskon, että pystyn hyödyntämään viime vuosien kokemuksiani urheilun maailmasta myös tulevissa tehtävissäni. Olen uudesta tehtävästäni erittäin innostunut ja luotan paikkatietoliiketoiminnan elinvoimaisuuteen, kertoo Mikko Salonen.

Hän aloitti Suunnistusliiton toimitusjohtajana vuoden 2003 lopulla. Vuosiin on Salosen mukaan mahtunut runsaasti unohtumattomia hetkiä.

– Ilonhetkistä päällimmäisenä mielessä on Jani Lakasen pitkän matkan maailmanmestaruus 2006 sekä Heli Jukkolan ja Minna Kaupin tuplakulta 2007. Murheellisin hetki – puheenjohtaja Heikki Kauppisen tapaturmainen kuolema – ei sekään hevillä unohdu, Salonen toteaa.

Viiden viime vuoden aikana Suunnistusliitto on saavuttanut Salosen ohjaksissa hyvin hallituksen asettamat tavoitteet.

– Liiton talous on vakaalla pohjalla ja oma pääoma hyvällä tasolla. Suunnistuksen medianäkyvyys on lisääntynyt merkittävästi ja toimintaa yhteistyökumppanien kanssa on kehitetty. Huippuliigasta on rakennettu hieno huippusuunnistustuote televisioon ja muutenkin päätapahtumia on viety eteenpäin, Salonen listaa työnsä merkkipaaluja.

Hän uskoo seuraajansa pääsevän aloittamaan työnsä syksyllä jouhevasti, vaikka isoja haasteita riittää jatkossakin.

– Esimerkiksi liiton tietokanta- ja kilpailutietojärjestelmän uudistaminen on erittäin kiireellinen projekti. Kuntosuunnistuksen voimakas kasvu olisi saatava tukemaan kilpailutoimintaa ja kilpailutarjontaa ylipäätään pitää kehittää tämän päivän kysyntää vastaavaksi, Salonen arvioi tulevia haasteita.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail