Heikki Kauppinen menehtyi tapaturmaisesti – Heikki Kauppinen has died accidentally

Suunnistusliiton puheenjohtajana runsaan neljä vuotta toiminut Heikki Kauppinen menehtyi tapaturmaisesti hiihtoretkellään tiistaina 8.1. lapsuutensa maisemissa Kylmäkoskella. Kauppinen oli kuollessaan 60-vuotias.

Kauppinen valittiin marraskuussa kolmannelle puheenjohtajakaudelleen Suunnistusliiton hallituksen puheenjohtajaksi. Valintahetkellä hän ilmoitti luopuvansa puheenjohtajuudesta tämän kauden jälkeen. Ennen puheenjohtajakauttaan Kauppinen oli Suunnistusliiton hallituksessa kaksi vuotta. Hän kuului myös Kansainvälisen suunnistusliiton (IOF) hallitukseen, johon hänet valittiin vuonna 2006.

Heikki Kauppinen oli aktiivinen kuntoliikkuja: suunnistuksen lisäksi hän harrasti pitkiä hiihto- ja vaellusretkiä. Heikki Kauppista jäävät kaipaamaan suunnistusväen lisäksi perhe, johon kuuluvat vaimo ja kaksi aikuista poikaa. Suomen Suunnistusliitto kunnioittaa puheenjohtajansa muistoa ja ottaa osaa hänen omaistensa syvään suruun.

Suunnistusliiton varapuheenjohtaja Kirre Palmi hoitaa puheenjohtajan tehtäviä kevään liittovaltuuston kokoukseen asti.

The chairman of the Finnish Orienteering Federation, Mr. Heikki Kauppinen, 60, died accidentally in his hometown Kylmäkoski on Tuesday, January 8th. He acted as a chairman of the Finnish Orienteering Federation for the last four years and was re-elected the third time as the chairman of the board on November. After he was elected he announced this will be his last two year period as a chairman. Before starting as a chairman he was a board member of the Finnish Orienteering Federation for two years. He was also a member of the board of the International Orienteering Federation (IOF) since 2006.

Heikki Kauppinen was an active sportsperson: he enjoyed orienteering and doing long cross-country skiing and hiking trips. Heikki Kauppinen will be missed among orienteerers as well as his family that consist of his wife and two grown-up sons.