Tammelin ja Lehtonen Suunta Huipulle-ryhmän valmentajiksi

Tuija Tammelin ja Mika Lehtonen palaavat Suunnistusliiton valmentajiksi muutaman vuoden tauon jälkeen. Kaksikko ottaa vastuulleen Suunta Huipulle-ryhmän, joka koostuu kymmenestä nuoresta tulevaisuuden lupauksesta. Tammelin toimi saman ryhmän valmentajana 90-luvun lopulla yhdessä Kari Sallisen kanssa. Lehtonen puolestaan valmensi nuorten MM-ryhmää 2000-luvun alkupuolella.

Tammelin toimi pitkään Paula Haapakosken henkilökohtaisena valmentajana, joten yhteys maajoukkuetoimintaan on säilynyt.

– Minut innosti mukaan se, että liiton valmennuspuolella on hyvä porukka. Salmen Jannen toimintaa olen seurannut Paulan valmentajana. Maajoukkuevalmennuksessa on mukavaa se, että urheilijoiden motivaatio on kohdallaan ja jokainen haluaa mennä eteenpäin. Kehittymisen rajoitteet ovat yksilöllisiä, Tammelin arvioi.

Suunta Huipulle-ryhmä koostuu maailman huipulle tähtäävistä nuorista suunnistajista. Tammelin asettaa valmennustavoitteekseen yksilöiden kehittymisen.

– Tavoitteena on, että jokainen nytkähtäisi askeleen eteenpäin. Suoritustavoitteita arvokisoihin ei ole vielä ensi kaudeksi tälle ryhmälle asetettu, Tammelin linjaa.

Suunta Huipulle-ryhmän valmennuskaksikko jakaa yhteisesti valmennusvastuun.

– Jaamme tapahtumat valmentajittain, ja tarvittaessa leireillä ollaan muidenkin maajoukkuevalmennettavien käytössä, Tammelin lupaa.