Jukkola ja Kauppi palkittiin vuoden parhaina

Heikki Kauppinen valittiin sunnuntaina Helsingissä uudelleen Suunnistusliiton puheenjohtajaksi kaudelle 2008-09. Kauppisen valinta kolmannelle kaksivuotiskaudelleen oli yksimielinen. Gia Alexandersson jatkaa varapuheenjohtajana. Myös muut hallituksen erovuoroiset jäsenet Hannu Kottonen ja Jorma Pöntinen valittiin yksimielisesti jatkokaudelle.

Heli Jukkola ja Minna Kauppi palkittiin viikonvaihteessa odotetusti Suunnistusliiton vuoden 2007 parhaina suunnistajina. Jukkola ja Kauppi jakoivat sekä vuoden 2007 suunnistajan palkinnon että vuoden 2007 PR-palkinnon. Tilanne oli tuttu jo kesän MM-kisoista Ukrainasta, jossa kaksikko jakoi historiallisesti pitkän matkan MM-kultamitalin. Lisäksi molemmat ottivat MM-hopeaa ja jakoivat viestikullan yhdessä Paula Haapakosken kanssa.

– Olihan tämä odotettu palkinto tänä vuonna. Tätä työtä tehdään tulosten takia – ei näiden nimitysten, mutta jos näitä tulee se on aina plussaa. Hienoa saada tämä palkinto  maailmanmestarina, kertoi Heli Jukkola, joka on palkittu vuoden suunnistajana kolme kertaa aiemminkin eli vuosina 2003-2005.

Vuoden hiihtosuunnistajana palkittiin Liisa Anttila, jonka saalis MM-kisoista Moskovasta oli kaksi henkilökohtaista mitalia sekä viestihopea. Vuoden pyöräsuunnistajana palkittiin neljännen kerran Mika Tervala, joka voitti kesällä keskimatkan maailmanmestaruuden. Vuoden tarkkuussuunnistajaksi nimettiin MM-hopeallaan lajin mitalitilin avannut Antti Rusanen. Vuoden valmentajaksi nimettiin Jukkolan henkilökohtainen valmentaja Reijo Miettinen.

Vuoden seurana palkittiin lohjalainen Hiidenkiertäjät, joka tekee vahvaa perusseuratyötä laaja-alaisesti ja monipuolisesti. Vuoden suunnistushenkilö -palkinnon sai Jarkko Ryyppö, joka on kehittänyt yli 20 maahan levinneen Reittihärveli-sovelluksen.

Suunnistusliiton liittovaltuusto hyväksyi syyskokouksessaan vuoden 2008 talousarvion, jonka loppusumma on 1,97 miljoonaa euroa. Se on 0,6 % suurempi kuin kuluvan vuoden talousarvio.

– Liiton oma pääoma on nyt riittävällä tasolla, joten ylijäämää ei tavoitella, kertoi liiton toimitusjohtaja Mikko Salonen.

 

Suunnistusliiton palkitut 2007

Vuoden suunnistaja Heli Jukkola ja Minna Kauppi; vuoden hiihtosuunnistaja Liisa Anttila, vuoden pyöräsuunnistaja Mika Tervala, vuoden tarkkuussuunnistaja Antti Rusanen, vuoden valmentaja Reijo Miettinen, Mika Kuisman muistopalkinto Pasi Ikonen, vuoden seura Hiidenkiertäjät, vuoden suunnistushenkilö Jarkko Ryyppö, vuoden ratamestari Pekka Hiltunen, vuoden ohjaaja Timo Suhonen, vuoden PR-teko Heli Jukkola ja Minna Kauppi, vuoden suunnistustoimittaja Heikki Roimela, SSL:n kunniamaininta Kuusamon Erä-Veikot veteraanien MM-kisojen järjestäjänä.