Tervala otti jälleen MM-kultaa

Suomen Mika Tervala oli jälleen vahvin pyöräsuunnistuksen MM-kisoissa Tsekissä, kun ohjelmassa oli tiistaina keskimatka. Tervala otti kolmannen henkilökohtaisen maailmanmestaruutensa ja samalla kymmenennen MM-mitalinsa Nove Meston lähellä käydyssä kisassa. Tervalan voitto oli suorastaan ylivoimainen, sillä eroa toiseksi tulleeseen Ranskan Jeremie Gillmanniin oli 2.23. Suomen Timo Sarkkinen oli yhdeksäs ja Matti Keskinarkaus 13. Samuli Saarela keskeytti pyörärikkoon ja Juho Saarinen hylättiin tämän leimattua väärällä rastilla.

Tervala oli tyytyväinen päivän kisaan, joka ajettiin helteisissä oloissa. 39-vuotias hollolalainen sanoi ottaneensa avauspäivän sprintistä opikseen.

– Sprintin mitali jäi vain keskittymisestä kiinni. Otin siitä opiksi, ja tänään tuli vain yksi virhe, Tervala iloitsi lähes nappisuoritustaan.

Virheen suuruudeksi mestari arvioi noin 20 sekuntia. Lopussa Tervala otti edellään lähteneitä kuuman ryhmän ajajia kiinni.

– Ajattelin, että jatkan loppuun ihan omillani. Kun on hyvä suunnistusrytmi päällä, mitä sitä muita katselemaan.

Yhdeksänneksi ajanut Sarkkinen oli myös suoritukseensa tyytyväinen. Kahdeksannella rastilla tullut minuutin virhe harmitti vielä maalissa.

– Näin sen lipun, mutta katsoin, ettei se ole meidän. Ajoin ohi, ja jouduin palaamaan takaisin. Noin minuutti siinä meni. Ilman sitä kuuden sakkiin olisi ollut hyvät mahdollisuudet, Sarkkinen laskeskeli.

Naisten kisan voitti Venäjän Ksenia Tshernyh, joka otti voiton myös sprintistä. Tshernyh kukisti 56 sekunnilla Slovakian Hana Bajtosovan ja 58 sekunnilla Tsekin Marketa Jiraskovan. Suomen naisista parhaana oli viidenneksi sijoittunut Ingrid Stengård, jolla eroa kärkeen kertyi 1.20. Sipoolainen oli myös sprintissä viides.

– Ero tuli huonoista reitinvalinnoista. Toki virheitä tekivät muutkin. Ihan tyytyväinen olen, vaikka ei tämä ihan parasta vielä ollut, Stengård analysoi menoaan.

Pyöräsuunnistuksen MM-kisat, Nove Mesto na Morave, Tsekki
Keskimatkan tulokset
Naiset: 1) Ksenia Tshernyh RUS 46.45, 2) Hana Bajtosova SVK 47.39, 3) Marketa Jiraskova CZE 47.41, 4) Christina Schaffner SUI 47.43, 5) Ingrid Stengård FIN 48.05, 6) Aurelie Ballot FRA 49.41, … 13) Päivi Tommola FIN 50.47, 16) Marika Hara Fin 52.39, 18) Taija Jäppinen FIN 52.53.
Miehet: 1) Mika Tervala FIN 50.21, 2) Jeremie Gillmann FRA 52.44, 3) Lubomir Tomecek CZE 52.46, 4) Victor Korchagin RUS 53.06, 5) Maxim Zhurkin RUS 53.44, 6) Martin Sevcik CZE, … 9) Timo Sarkkinen FIN 55.10, 13) Matti Keskinarkaus FIN 55.18 , Samuli Saarela kesk, Juho Saarinen hyl.