Suomen naisille viestikultaa

Suomi otti lauantaina pyöräsuunnistuksen MM-kisojen päätöspäivänä naisten viestikultaa kolmikolla Taija Jäppinen, Ingrid Stengård ja Päivi Tommola. Suomi oli viestissä kärjessä alusta lähtien.

Viestikulta oli joukkueen ankkuri Päivi Tommolalle uran kolmas. Jäppinen ja Stengård puolestaan juhlivat Tsekin Nove Mestossa ensimmäistä viestikultaansa.

– Aivan mahtavaa. Nyt ei neljännet sijat enää harmita yhtään, iloitsi Jäppinen, joka henkilökohtaisilla matkoilla oli kahdesti neljäs.

Naisten viesti ratkesi Suomen tasaisuuteen. Kakkoseksi ajanut Venäjä jäi Suomelle lähes neljä minuuttia. Pronssi meni Itävaltaan.

– Emme tehneet tänään virheitä, ja vauhtikin oli hyvä, kertasi MM-viikon parhaaseensa viestissä yltänyt Päivi Tommola.

Suomen miehet olivat erittäin tasaisessa kisassa viidensiä kolmikolla Timo Sarkkinen, Mika Tervala ja Matti Keskinarkaus. Sarkkinen ja Tervala tulivat vaihtoon kärjessä, mutta Keskinarkaus jäi kärjen vauhdista. Kisan voitti Ranska, hopean otti Tsekki ja pronssin Tanska. Suomi jäi pronssista 31 sekuntia.

– Tein virheitä alle minuutin yhteensä. Puolivälissä sain vielä Tsekin ja Tanskan kiinni, mutta ohi en päässyt, sanoi Keskinarkaus.
MM-viestin tulokset:
Miehet: 1) FRA 2.12.03 (Stephane Toussaint, Matthieu Barthelemy, Jeremie Gillmann), 2) CZE 2.12.36, 3) DEN 2.13.17, 5) FIN (Timo Sarkkinen, Mika Tervala, Matti Keskinarkaus) 2.13.48.
Naiset: 1) FIN 1.54.58 (Taija Jäppinen, Ingrid Stengård, Päivi Tommola), 2) RUS 1.58.39, 3) AUT 1.59.03.

MM-kisojen jury hyväksyi Tsekin perjantaisen pitkän matkan jälkeen tekemän vastalauseen. Näin pronssille nousi Tsekin Jaroslav Rygl, ja Tanskan Torbjörn Gasbjerg putosi kuudenneksi. Gasbjergin loppuajasta oli vähennetty maalissa minuutti, koska hän odotti lähdössä ylimääräisen minuutin.