Sprintti avaa MM-pyöräsuunnistuksen

Pyöräsuunnistuksen MM-kisat alkavat maanantaina Tsekin Nove Mestossa uudella lajimuodolla, sillä sprintti on ensimmäistä kertaa MM-ohjelmassa. Käytännössä sprintti on yhtä nopeatempoinen kuin muissakin lajeissa: kilpailun voittoajaksi on arvioitu naisissa 14 minuuttia ja miehissä 18 minuuttia.

Suomen joukkue lähtee lajin viidensiin MM-kisoihin isoin odotuksin. Päävalmentaja Mika Rantalan mukaan suurin kysymysmerkki tällä hetkellä on Päivi Tommolan selkävaiva, joka äityi jälleen pahaksi MM-viimeistelyssä. Muilta osin joukkue on kunnossa.

– Uskon vahvasti Tervalan Mikaan. Myös Keskinarkauksen Matti lähtee hyvin latautuneena kisoihin. Siinä meillä on kaksi melko takuuvarmaa mitalistia, Rantala arvioi.

Tervala on aiemmissa MM-kisoissa kerännyt jo yhteensä yhdeksän MM-mitalia, mikä nostaa hänet ykköseksi pyöräsuunnistajien mitalitaulukossa. Vuosi sitten Tervala otti mestaruuden pitkältä matkalta, hopeaa keskimatkalta ja oli yhdessä Tuomo Tompurin ja Jussi Mäkilän kanssa voittamassa Suomelle viestikultaa.

Naisissa Tommola on etukäteen ajatellen Suomen suurin mitalitoivo. Naisten yllätyskortiksi päävalmentaja arvioi nuoren Marika Haran, joka starttaa toisissa MM-kisoissaan.

– Hän osoitti katsastuksissa olevansa hyvässä vedossa. Ajovauhtiakin alkaa löytyä, katsotaan sitten, miten se mäkisemmässä maastossa riittää, Rantala sanoo.

Tsekin Nove Mestossa on erityisesti pitkällä matkalla odotettavissa runsaasti nousua. Mäkiset maastot asettavat etenkin kokemattomammat suomalaiset uuteen tilanteeseen.

– Suomessa reitinvalinnat tehdään useimmiten muilla perusteilla kuin korkeuskäyriä lukemalla, Rantala vertaa.
MM-kisojen uuteen lajiin, sprinttiin jokainen maa voi asettaa neljä kilpailijaa. Muille matkoille maksimimäärä on kuusi kilpailijaa.

MM-kisojen ohjelma:
6.8. sprintti
7.8. keskimatka
8.8. pitkän matkan karsinta
10.8. pitkän matkan finaali
11.8. viesti

Lisätietoja järjestäjien sivuilta: http://www.mtbo.cz/woc2007/

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail