Tytöt neljänsiä nuorten MM-viestissä

Heini Saarimäki, Saila Kinni ja Marjo Liikanen suunnistivat neljänneksi nuorten MM-kisoissa Australiassa. Jännittävän kilpailun voiton vei Norja, jolla Ruotsi joutui antautumaan loppukiritaistelussa vain sekunnin. Pronssi meni Sveitsiin. Suomen pojat olivat kuudes joukkueella Aaro Asikainen, Olli-Markus Taivainen ja Oskari Liukkonen.

Tämän vuoden Venlojen viestissä kärjessä ensimmäiseen vaihtoon tullut Heini Saarimäki avasi luotettavasti myös MM-viestin. Pitkän matkan pronssimitalisti oli vaihdossa seitsemäs, mutta vain 23 sekunti johtaneesta Tsekistä. Toisella osuudella keskimatkan pronssimitalisti Saila Kinni piti Suomen hienosti mukana mitalikamppailussa vaihtaen viidentenä 44 sekuntia kärjessä ollutta Norjaa perässä. Ankkuriosuudella Marjo Liikanen nosti Suomen kolmanneksi, mutta viimeisillä kilometreillä Sabine Hauswirth nousi minuutin takaa-ajomatkalta Liikasen edelle ja vei näin pronssimitalit alppimaahan. Kultataistelussa olivat vastakkain keskimatkan mestari Ruotsin Jenny Lönnkvist ja pitkän matkan mestari Norjan Siri Ulvestad, joista norjalainen osoittautui lopussa hieman vahvemmaksi.

Poikien viesti alkoi Suomen kannalta murheellisesti, kun aloittaja Aaro Asikainen kärkeen yli viisi minuuttia ja vaihtoi sijalla 26. Toisella osuudella Olli-Markus Taivainen nosti Suomen 18:nneksi, mutta ero kärjessä vaihtaneeseen Tsekkiin kasvoi kahdeksaan minuuttiin. Suomen ankkuri Oskari Liukkonen onnistui hienosti ja nosti joukkueen lopulta viimeiselle plakettisijalle eli kuudenneksi. Viestin voiton vei Tsekki, hopealle suunnisti Norja ja pronssi meni hieman yllättäen Latviaan.

Tulokset

Tytöt
1. Norja 1:41:48, 2. Ruotsi 1:41:49, 3. Sveitsi 1:43:04, 4. Suomi (Heini Saarimäki, Saila Kinni, Marjo Liikanen) 1:43:47

Pojat
1. Tsekki 2:09:46, 2. Norja 2:10:57, 3. Latvia 2:14:30, 6. Suomi (Aaro Asikainen, Olli-Markus Taivainen, Oskari Liukkonen) 1:18:43