Saila Kinni suunnisti pronssia keskimatkalla Australiassa

Suomalaisten mitalitili kasvoi suunnistuksen nuorten MM-kilpailujen keskimatkalla, kun Saila Kinni voitti pronssia Australian Dubbossa juostavien kisojen henkilökohtaisella päätösmatkalla. Mitali oli erittäin tiukassa, sillä Venäjän Tatyana Mendel jakoi Kinnin kanssa pronssin. Kilpailun voitti ruotsalainen toisen polven huippusuunnistaja Jenny Lönnkvist, joka oli 3,6 kilometrin radalla täysin suvereeni. Hopealle suunnistanut Norjan Ide Marie Björgul jäi Lönnkvististä lähes puolitoista minuuttia ja pronssikaksikko yli kaksi minuuttia.

Viimeistä kertaa nuorten MM-kisoihin päässyt Saila Kinni oli tyytyväinen suoritukseensa.
-Ykkösväli oli niin lyhyt, että se pääsi vähän yllättämään ja tuli pieni virhe. Muuten suoritus oli koko ajan hallussa, tiesin koko ajan missä olen menossa ja missä rastit ovat, Kinni selvitti ja myönsi mitalin olleen yllätys.
-Mitali oli kyllä yllätys, mutta tiesin pitkän matkan kisan jälkeen, että vauhti riittää. Keskityin tänään täysin suoritukseen ja yritin unohtaa kaiken muun. Hyvältä tuntuu onnistuminen kauden päätavoitteessa ja päättää henkilökohtainen nuorten MM-kisa-ura mitaliin, neljänsissä kisoissaan ollut Kinni iloitsi.
-Alusta oli tänään juostavampi kuin aiemmissa kilpailuissa. Kilpailussa oli runsaasti rasteja ja siten lyhyitä rastivälejä ja vain yksi pidempi väli, 20-vuotias tamperelainen analysoi keskimatkan kilpailua.

Myös Heini Papinsaari onnistui keskimatkalla ja oli 10. reilun minuutin Kinniä hitaampana. Papinsaari teki minuutin verran virhettä radan alkuosalla. Muut suomalaiset eivät sen sijaan onnistuneet, vaan sortuivat virheisiin, varsinkin lyhyellä ykkösvälillä. Heini Saarimäki oli 29., Marjo Liikanen 35. ja Aino Leskinen 52.

Poikien puolella paras suomalainen oli tällä kertaa Aapo Summanen, joka suunnisti 30:nneksi. Summanen jäi voittajasle ja kisojen kolmannen mitalinsa ottaneelle Norjan Olav Lundanesille lähes viisi minuuttia. Ruotsin Petter Eriksson oli toinen ja Sveistin Martin Hubmann kolmas. Viime vuoden viidettä sijaa puolustamaan lähtenyt Olli-Markus Taivainen joutui tyytymään 36 sijaan 4,5 kilometrin radalla. Robin Froberg oli 48. Suomalaispojat olivat kisan jälkeen pettyneitä runsaasti virheitä sisältäneisiin suorituksiinsa.

Nuorten MM-kisat päättyvät perjantaina aikaisin aamulla Suomen aikaan juostaviin viesteihin. Suomen tytöt lähtevät hakemaan mitalia joukkueella Heini Saarimäki, Saila Kinni ja Marjo Liikanen. Poikien puolella Suomen joukkue juoksee kokoonpanolla Aaro Asikainen, Olli-Markus Taivainen ja Oskari Liukkonen.

Tulokset

Tytöt 3,6 km

1. Jenny Lönnkvist Ruotsi 22:07, 2. Ida Marie Björgul Norja 23:41, 3. Saila Kinni Suomi ja Tatyana Mendel Venäjä 24:32, 10. Heini Papinsaari Suomi 25:38, 29. Heini Saarimäki Suomi 27:47, 35. Marjo Liikanen Suomi 28:21, 52. Aino Leskinen Suomi 31:56

Pojat 4,5 km

1. Olav Lundanes Norja 23:15, 2. Petter Eriksson Ruotsi 23:59, 3. Martin Hubmann Sveitsi 24:02, 30. Aapo Summanen Suomi 28:10, 36. Olli-Markus Taivainen Suomi 28:44, 48. Robin Froberg Suomi 29:57

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail