Suomen pojille EM-pronssia viestistä

Suomen mitaliketju täydentyi sunnuntaina pronssilla, kun pojat ottivat Unkarin Egerissä nuorten, 18-vuotiaiden EM-kisojen päätöspäivänä viestistä pronssia. Pronssijoukkueessa juoksivat Vili Niemi, Tuomo Istolahti ja Leo Laakkonen.

Suomen viesti alkoi takkuisesti, kun Vili Niemi tuli vaihtoon sijalla 17, lähes kuusi minuutti kärjessä vaihtanneelle Tsekille jääneenä. Toisella osuudella Tuomo Istolahti nosti Suomea kymmenen pykälää, mutta ero kärkeen kasvoi hieman. Ankkuri Leo Laakkosen suunnistus kulki jälleen vauhdikkaasti, ja hän nosti Suomen pronssitaisteluun. Viestin voitti Tsekki, Sveitsi oli toinen ja Suomi kolmas. Sekä Istolahti että Laakkonen tekivät osuutensa toiseksi parhaat ajat.

Tyttöjen viestissä Suomen kolmikko Venla Niemi, Lotta Karhola, Marika Teini sijoittui kuudenneksi. Aloitusosuudella Venla Niemi vei Suomea jopa kärjessä, mutta virhe pudotti hänet vaihtoon mennessä kuudenneksi parin minuutin päässä kärjen Sveitsistä. Lotta Karholan toisella osuudella, ja Marika Teinin ankkuriosuudella sijoitus pysyi samana, mutta ero tuplaantui maaliin mennessä kahdeksaan minuuttiin.

Suomen saalis nuorten, 18-vuotiaiden EM-kisoista Unkarista oli kolme mitalia: Leo Laakkonen otti sprintistä hopeaa, Marika Teini pitkältä matkalta kultaa ja pojat viestistä pronssia.

Viestitulokset:

Tytöt: 1) SUI 1.45.32, 2) RUS 1.46.58, 3) CZE 1.47.33, 4) NOR 1.48.40, 5) POL 1.49.54, 6) FIN 1.53.22 (Venla Niemi, Lotta Karhola, Marika Teini).

Pojat: 1) CZE 1.53.35, 2) SUI 1.53.53, 3) FIN 1.54.58 (Vili Niemi, Tuomo Istolahti, Leo Laakkonen), 4) NOR 1.55.50, 5) RUS 1.55.52, 6) BLR 1.55.58.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail