Marika Teinille nuorten EM-kulta

Raumalaista Rasti-Lukkoa seuratasolla edustava Marika Teini oli nopein lauantaina Unkarissa käydyllä nuorten suunnistuksen EM-kisojen pitkällä matkalla. Teini voitti kisan 29 sekunnin erolla ennen Tsekin Tereza Petrzelovaa.

– Juoksu kulki hyvin, yhden reitinvalinnan tein huonosti, kertoi voitostaan yllättynyt Teini kisan jälkeen.

Poikien kisassa paras suomalainen oli jälleen Leo Laakkonen, joka sijoittui kymmenenneksi lähes viisi minuuttia voittaja, Tsekin Jakub Zimmermannille hävinneenä. Perjantain hopeinen sprinttikisa tuntui vielä Laakkosen jaloissa.

– Sprintti painoi vielä jaloissa, kun en päässyt kisan jälkeen verryttelemään, valkeakoskelainen kertoi.

Pitkä matka kilpailtiin Egerin lähellä sijaitsevan Unkarin korkeimman vuoren kupeessa, joten nousua riitti runsaasti. Maasto oli hyväpohjaista pyökkimetsää, mutta rinteet olivat paikoin kivisiä.

Sunnuntaina nuorten EM-kisoissa kilpaillaan viesteissä.

Tulokset:
Tytöt 18: 6, 7km, 1) Marika Teini FIN 51.46, 2) Tereza Petrzelova CZE 52.16, 3) Bettina Aebi SUI 53.44, 11) Venla Niemi FIN 1.00.40, 19) Sari Nurmela FIN 1.04.11, 23) Lotta Karhola FIN 1.05.49.
Pojat: 1) Jakub Zimmerman CZE 53.02, 2) Juri Tambasau BUL 53.37, 3) Theo Fleurent FRA 55.36, 10) Leo Laakkonen FIN 57.57, 14) Vili Niemi FIN 59.00, 22) Tuomo Istolahti FIN 1.00.29, 27) Antti Vainio FIN 1.02.17.