Leo Laakkonen avasi nuorten EM-mitalitilin

Valkeakosken Hakaa edustava Leo Laakkonen avasi Suomen mitalitilin 18-vuotiaiden nuorten EM-kisoissa Unkarin Egerissä. Laakkonen oli avausmatkalla sprintissä toinen. Laakkonen hävisi kultamitalin vain kuudella sekunnilla. Egerin historiallisessa kaupungissa käydyn, teknisesti vaativan sprintin voitti Portugalin Diego Miguel. Pronssia otti Latvian Arturs Paulins, joka hävisi Laakkoselle 16 sekuntia.

– Alussa kulki hyvin, mutta lopussa en oikein jaksanut puristaa. Tein vain pieniä virheitä, kertoi kovimmat tavoitteensa lauantain pitkälle matkalle ladannut Laakkonen kisan jälkeen.

Muilta suomalaispojilta 30 asteen helteessä käyty sprintti ei sujunut, sillä Vili Niemi oli 27:s ja Tuomo Istolahti 45:s. Antti Vainio hylättiin.

Tyttöjen kisassa paras suomalainen oli Rasti-Lukkoa seuratasolla edustava Marika Teini. Hän hävisi kisan voittajalle Puolan Monika Gajdalle 50 sekuntia ja oli seitsemäs. Puolan Hanna Wisniewski oli toinen ja Unkarin Dorottya Peley kolmas. Venla Niemi ja Lotta Karhola jakoivat 13:nnen sijan. Sari Nurmela oli 27.

– Alussa oli pieniä vaikeuksia sekä suunnistuksen että juoksun kanssa. Käytäviä oli hankala huomata, kun ei tiennyt olivatko avoimet ovet kaupan ovia vai karttaan merkittyjä kulkureittejä, yhteensä noin puolen minuutin edestä virheitä tehnyt Teini kertoi kisan luonteesta.

Tulokset:

18-vuotiaiden EM-kisat, sprintti:

Pojat: 1) Diego Miguel POR 13.41, 2) Leo Laakkonen FIN 13.47, 3) Arturs Paulins LAT 14.03, 27) Vili Niemi FIN 15.02, 45) Tuomo Istolahti FIN 15.52, Antti Vainio FIN hyl.

D18: 1) Monika Gajda POL 13.23, 2) Hanna Wisniewska POL 13.45, 3) Dorottya Peley HUN 13.52, 7) Marika Teini FIN 14.13, 13) Venla Niemi FIN ja Lotta Karhola FIN 14.27, 27) Sari Nurmela FIN 15.03.