Suunnistuskarttaoppaan päivitys on ilmestynyt

SUUNNISTUSKARTTAOPPAAN PÄIVITYSSIVUT 2007

SSL:n karttaryhmä on päivittänyt ja täydentänyt vuonna 2000 julkaistun Suunnistuskarttaoppaan. Päivityspaketti on laajuudeltaan yli 70 sivua. Uudet sivut on laadittu niin, että ne voidaan sijoittaa vuoden 2000 oppaan kansioon. Osa aineistosta korvaa aikaisemmat sivut ja osa on uusia.

Suunnistuskarttaopas on tarkoitettu liiton, alueiden ja seurojen järjestämien karttakoulutusten oppikirjaksi sekä kartantekijöiden itseopiskelun tietolähteeksi. Aktiivisuunnistajillekin olisi hyödyllistä tutustua karttojen valmistukseen ja etenkin siihen, miten eri karttamerkeillä kukin maastokohde kuvataan.

Päivityspaketin keskeinen sisältö

– uudet suunnistuskarttamääräykset eli säännöt siitä, miten suunnistuskarttoja julkaistaan
– ohjeita seuroille kartoitustyön tilaamiseen
– sprinttisuunnistuskartan kansainväliset kuvausohjeet
– hiihtosuunnistuskartan kansainväliset kuvausohjeet
– ratamerkintöjen koot
– ohjeita oikean yleistysasteen löytämiseen
– ohjeita metsän eri vaiheiden oikeasta kuvaustavasta
– ohjeita karttojen tulostamiseen
– karttojen muovimateriaalien esittely
– hieman lisää tietoa GPS:n hyödyntämisestä kartoituksessa

Opas täydentyy vielä

Päivityspaketin laatimisen ja julkaisemisen aikaan on IOF:ssa ollut vireillä pyöräsuunnistuskartan kuvausohjeiden uusinta. Kun uusista kuvausohjeista tehdään virallinen päätös, karttaryhmä julkaisee kuvausohjeet suomeksi liiton Internet-sivuilla sellaisessa muodossa, että ne voi tulostettuna sijoittaa kansioon. Julkaisusta tiedotetaan liiton Internet-sivuilla ja Suunnistajassa.

Päivityspaketin tilaaminen

Päivityspaketin voi tilata SLU:n myyntipalvelusta. www.sporttikauppa.com

Päivityspaketin hinta on 18 euroa.

Oppaan uudet käyttäjät

Vuonna 2000 julkaistua kansiomuotoista opasta on vielä saatavissa. Tästä eteenpäin se toimitetaan päivityspaketin kanssa. Koko oppaan hinta on 48 euroa. Tilauksen voi hoitaa edellä mainittujen ohjeiden mukaisesti.
SSL, karttaryhmä

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail