Jukka Lanki hiihtosuunnistusmaajoukkueen peräsimeen

Seitsenkertainen hiihtosuunnistuksen MM-mitalisti Jukka Lanki päättää kilpauransa ja siirtyy maajoukkueen päävalmentajan tehtäviin. Lanki aloittaa uudessa tehtävässään kesäkuun alussa.

– Oma ura saa nyt jäädä. Valmentaminen on hyvä tapa jatkaa lajin parissa, mutta en olisi siihen lähtenyt ilman perheen kannustusta, Lanki kertoi valintansa jälkeen.

Lankin päävalmentajasopimus on kaksivuotinen eli se kestää Japanissa järjestettäviin vuoden 2009 MM-kisoihin asti. Maajoukkueen kakkosvalmentajan sekä huoltotiimin valintaprosessi on vielä kesken. Nuorten MM-ryhmän valmentajaksi on nimetty Jarno Parkkinen ja nuroten A-ryhmän valmentajaksi Hannu-Pekka Pukema.

Maajoukkueen päävalmentajuus on puolipäiväinen ja Lanki jatkaa edelleen myös nykyisessä työssään hämeenlinnalaisessa insinööritoimistossa.

Uusi päävalmentaja pitää hyppyä maajoukkueurheilijasta päävalmentajaksi haasteellisena.

– Asiat näkee nyt uudelta kantilta. Paljon on varmasti asioita, joita ei ole urheilijana eteen tullut, mutta mielenkiinnolla niistä nyt lähdetään ottamaan selvää, Lanki lupaa.

Hän sanoo painottavansa valmentajana taitoharjoittelua sekä yksilöiden huomioimista.

– On tärkeätä huomioida jokainen muutenkin kuin leireillä. Kun kyse on peruskestävyyslajista, painotetaan sitä tietysti myös leireillä. Lisäksi haluan taitoharjoittelua taas lisää leireille, linjaa Lanki valmennusteesejään.