Kilpailu- ja harjoituskieltoalueet

Kilpailu- ja harjoituskieltoalueet tulee merkitä Karttarekisteriin.
Uusitussa Karttarekisterissä on toiminto seuraikkuna, jonka avulla kielletyt alueet (ja myös seuran kartat) saadaan esitettyä upotettuna seuran omalle sivulle tai pellkänä linkkinä, joka näyttää kielletyt alueet.

Ohje seuraikkunan hallintaan

 

Karttarekisterin seuraikkunan avulla voidaan seuran kartat (tai kielletyt alueet) linkittää esim. seuran WWW-sivuille. Näin saadaan keskitettyä yhteen paikkaan seuran karttojen ajantasainen tieto. Kun karttarekisteri on ajan tasalla seuran karttojen osalta, on ne helppo liittää myös seuran www-sivuille.

Koska karttarekisterissä saattaa olla samalta maastoalueelta raportoituna useita eri karttoja, voidaan seuran karttojen näkyvyyttä rajoittaa.

Seuraikkunan määrittämiseen mennään kirjautumalla Karttarekisteriin seuran tunnuksilla, valitsemalla Seuran toiminnot ja sen alta edelleen Seuran tiedot.

Karttaikkunan kokoon ja sisältöön voidaan vaikuttaa seuraavilla toiminnoilla.

Seuran tiedot

Seuran tiedoissa on määritelty karttaikkunan koko pysty- ja leveys-suunnassa Oletusarvot ovat 800px leveys ja 400px pystysuunta. Lisäksi voidaan määritellä näytetäänkö kartan lisäksi myös luettelo näkyvistä kartoista. Kohdassa Seuraikkunan kartat olevan linkin kautta määritetään ne kartat, jotka halutaan näyttää. Kiellettyjen alueiden osalta näkyviin tulevat kaikki seuran kielletyt alueet.

KILPAILU-Seuran tiedot

Seuran tiedossa on näkyvissä www-osoite, joka voidaan liittää seuran sivuille (sivun koodiin) esimerkiksi IFRAME-tagillä. Osoite on erikseen kartoille ja kielletyille alueille.

Esimerkki IFRAME-tagista, joka näyttää seuran Koovee karttanäkymän:

<iframe src=”http://www.karttarekisteri.fi/kartta2015/index.php/pages/seurankartat/217″>
</iframe>

Seuran karttaikkuna avautuu selaimeen avattuna ilman mitään ylimääräistä, sillä se on tarkoitettu liitettäväksi muun sisällön yhteyteen.

KILPAILU-seuran_karttaikkuna