Emit-kilpailukortti

Vastuu oikeasta Emit-kilpailukortista

Vuonna 2008 siirryttiin useissa SM-kilpailuissa noudattamaan lajisääntöä niin, että kilpailijan suoritus hylättiin, mikäli hän käytti muuta kuin järjestäjälle ilmoitettua kilpailukorttia. Samaa käytäntöä jatketaan.

Lajisäännön kohdan 11.518 mukaisesti kilpailijan suoritus hylätään, kun kilpailija on käyttänyt muuta kuin järjestäjälle ilmoitettua elektronista kilpailukorttia.

Myös osa kansallisten kilpailujen järjestäjistä on siirtymässä käytäntöön, jossa he eivät enää tarkista lähtöpaikalla, että kilpailijoilla on lähtöluetteloon merkitty Emit-kilpailukortti. Kun kilpailija saapuu maaliin ja havaitaan, että hän on käyttänyt muuta kuin lähtöluetteloon merkittyä Emit-kilpailukorttia hänen suorituksensa hylätään lajisäännön mukaisesti.

Liiton kilpailuryhmä pitää käytäntöä suositeltavana, mutta korostaa, että asiasta on hyvä mainita kilpailuohjeessa. Kilpailuohjeeseen tulee myös laittaa selkeä ohje siitä miten kilpailijan tulee ilmoittaa ennen lähtöään järjestäjälle Emit-kortin muutoksesta. Kilpailuryhmä myös suosittaa järjestäjille, ettei hylkäyksiä suoritetta 14-vuotisten tai sitä nuorempien sarjoissa.

Järjestäjille esimerkki tekstistä, jonka voi lisätä kilpailuohjeeseen:

Kilpailija on itse vastuussa elektronisen kilpailukorttinsa toimivuudesta ja siitä että käyttää lähtöluettelossa mainittua kilpailukorttia. Kilpailun järjestäjä ei tule tarkistamaan/varmistamaan kilpailijan kilpailukortin oikeellisuutta ennen lähtöä. Jos kilpailija käyttää muuta kuin järjestäjälle ilmoitettua elektronista kilpailukorttia, suoritus hylätään (Suunnistuksen lajisääntö 11.518). Hylkäystä ei suoriteta H/D14 ja sitä nuoremmissa sarjoissa.
Muutokset on ilmoitettava kilpailukeskuksen infoon ennen kilpailijan lähtöhetkeä. ”