Inari Karppinen

Maailmancupjoukkue Sveitsiin ja Italiaan valittu

Suunnistuksen valmennusjohto on valinnut joukkueen Sveitsissä ja Italiassa kisattaviin maailmancupin osakilpailuihin. Sveitsin Oltenissa suunnistetaan knock-out sprintti ja sprintti 25.–26. toukokuuta ja Italian Genovassa sprintti ja sprinttiviesti 1.–2. kesäkuuta.

Päävalmentaja Thierry Gueorgiou jakaa kiitosta torstain SM knock-out ja lauantain SM-sprinttijärjestelyille.

– Erinomaiset kisat ja laadukkaat radat helpottivat valintaprosessia ja mahdollistivat reilun kilpailun edustuspaikoista. Joukkueessa on taas kerran sopiva sekoitus kokemusta ja nuoruuden intoa. Valtaosa joukkueesta on kokeneempaa kaartia, mutta heidän rinnalleen nousi ilahduttavasti kolme aikuisten maajoukkueen debytanttia. Odotan kärkiurheilijoittemme taistelevan kärkisijoista, Gueorgiou toteaa.

Päävalmentajan mukaan yksi kärkiurheilijoistamme, Olli Ojanaho, joutuu jättämään maailmancupin ensimmäiset kilpailut väliin loukattuaan itseään valitettavasti knock-out sprintin erävaiheessa.

– Hän oli panostanut paljon sprinttimatkoihin viime kuukausina, mutta arvioimme yhdessä, että on järkevämpää toipua kolhuista kunnolla ja valmistautua sen sijaan täysipainoisesti Unkarin EM-kisoihin.

Naiset (8): Venla Harju Tampereen Pyrintö, Inari Karppinen Espoon Suunta, Veera Klemettinen Suunta Jyväskylä, Aino Mänkärlä Lynx, Inka Nurminen Jämsän Retki-Veikot, Maiju Oksanen Kangasala SK, Maija Sianoja MS Parma, Marika Teini Kalevan Rasti.
Varalla: Karoliina Ukskoski Lahden Suunnistajat -37.

Miehet (8): Aaro Aho Valkeakosken Haka, Tuomas Heikkilä Helsingin Suunnistajat, Miika Kirmula Kalevan Rasti, Teemu Oksanen Ikaalisten Nouseva-Voima, Aarni Ronkainen Jämsän Retki-Veikot, Akseli Ruohola MS Parma, Sampo Sankelo Lapuan Virkiä, Touko Seppä Turun Suunnistajat.
Varalla: Eero Heinonen MS Parma.


Sveitsin maailmancupin kisasivut

Italian maailmancupin kisasivut