Hiihtosuunnistuksen MM-joukkue valittu

Hiihtosuunnistuksen valmennusjohto on valinnut aikuisten ja nuorten MM-joukkueet sekä 17-vuotiaiden EM-joukkueet Itävallan Ramsaussa 21.-27. tammikuuta käytäviin kisoihin.

Hiihtosuunnistuksen päävalmentaja Tapani Partasen mukaan kisoihin lähdetään taistelemaan mitaleista jokaisessa startissa:

– Joukkueen runko koostuu urheilijoista, jotka jo viime vuonna menestyivät EM- ja  maailmancuptasolla ja sen myötä tavoitteet ovat korkealla. Kun vielä viime viikkojen tulosten perusteella joukkueen iskukyky näyttää olevan sopivasti nousussa arvokisojen lähestyessä, uskon että taistelemme jokaisessa kilpailussa mitaleista .

MM-joukkue

Naiset (6): Maria Hoskari Rastiketut, Kaisa Klemettinen Suunta Jyväskylä, Nina Kärnä Sonkajärven Pahka, Satu Tuomisto Vaasan Suunnistajat, Heta Virtanen Suunta Jyväskylä, Sari Vääränen Kouvolan Suunnistajat. Varalla Vilma Pesu Rajamäen Rykmentti.
Miehet (6): Niklas Ekström MS Parma, Tuomas Outinen Kymin Suunnistajat, Miska Tervala Rastivarsat, Eevert Toivonen Pirkkalan Hiihtäjät, Misa Tuomala Suunta Jyväskylä, Aapo Viippola Sonkajärven Pahka.

Nuorten MM-joukkue

Naiset (6): Lotte-Line Ekström MS Parma, Sanni Hoskari Rastiketut, Johanna Naskali Kyrös-Rasti, Elisa Pirilä MS Parma, Anni Salmela Suunta 2000, Amanda Yli-Futka MS Parma. Varalla Katri Kuokka Iisalmen Visa.
Miehet (6): Joona Hirvilahti Vehkalahden Veikot, Onni Vepsäläinen Kymin Suunnistajat *, Miika Muotka Ounasvaaran Hiihtoseura, Ville Lemberg Rasti-Jussit**, Pyry Riissanen Espoon Akilles, Eero Sorsa Sotkamon Jymy.

17-v. EM-joukkue

Tytöt (4): Sanni Korpi Rasti-Jussit, Maija Rajala Rasti-Jussit, Kerttu Rajala Rasti-Jussit, Tiitu Takanen Vehkalahden Veikot. Varalla Elsa Vepsäläinen Kymin Suunnistajat.
Pojat (4): Niklas Hirvilahti Vehkalahden Veikot, Joakim Savinainen Rasti-Kurikka, Eetu Takanen Vehkalahden Veikot, Veeti Viippola Suunta-2000. Varalla Antti Kirves SK Uusi.

* Joukkueen kokoonpanoa päivitetty 4. tammikuuta. Nuorten miesten sarjassa varalla ollut Onni Vepsäläinen korvaa joukkueessa Eemil Koskisen, joka on valittu ampuhahiihdossa nuorten talviolympialaisiin.
** Kouvolan Suunnistajien Lasse Peltosen korvaa Rasti-Jussien Ville Lemberg


Kisasivut
Valintaohjeet