Suunnistuksen riemua Leimaus-leirillä Tampereella

Lasten ja nuorten Leimaus-leiriä on vietetty tällä viikolla Tampereella onnistuneissa ja iloisissa merkeissä 1527 leiriläisen voimin. Leiriläisillä riitti monipuolista suunnistuksen täyteistä ohjelmaa maanantaista torstaihin sekä mieleenpainuvia hetkiä suunnistuskavereiden kanssa. Kaikkiaan mukana menossa oli 1137 leiriläisen ja 390 seuraohjaajaan lisäksi liki 100 talkoolaista.

Vauhtia ja taitoa kartutettiin kaupungin puistoissa ja kortteleissa erilaisin sprinttisuunnistusmuodoin ja metsäharjoituksissa rasteja etsittiin tarkkuutta vaativassa Kaupin metsässä sekä Pinsiön kangas-suppamaastossa.

Leirin huipennuksena oli avajaiset Yle Galaxista ja Pysy kartalla -ohjelmasta tuttujen Millan ja Santun tähdittämänä sekä päätöspäivän leiriviesti hulppealla Kaupin pesäpallostadionilla.

Tänä vuonna leiri toteutettiin poikkeuksellisesti city-Leimauksena ja leiriläiset matkustivat treeneihin kaupungin hotelleista ja kouluilta mm. uudella Tampereen ratikalla. Leiri-info ja ruokailut tapahtuivat keskuspaikkana toimineella Sammon keskuslukiolla ja järjestelyistä vastasi Tampereen Pyrintö leirijohtaja Tuija Schmidtin johdolla:

”Olen ihmetellen katsellut, kuinka hyvä henki täällä on ollut ja kuinka kaikki ovat olleet niin iloisia ja tsempanneet. Meidän talkoolaiset ovat aivan huikeita ja siitä on todella kiitollinen olo. Hieman haikeana, mutta myös helpottuneena tässä tulee viiden vuoden projekti nyt päätökseen.”

Tampereen Leimauksella suunnistettiin kolme sprinttiharjoitusta sekä neljä metsäsuunnistusharjoitusta erilaisin teemoin. Kaikissa harjoituksissa valittavana oli kuusi eri taitotasoista suunnistusrataa. Seurat oli jaettu tuttuun tapaan 12 eri väriryhmään, jotka liikkuivat ohjelmasta toiseen oman aikataulunsa mukaan. Yhteisinä ohjelmanumeroina olivat avajaiset, disco sekä leiriviesti.

Leimaus-leirillä otettiin tänä vuonna käyttöön GPS-seurantapalvelu Livelox tukemaan suunnistussuoritusten analysointia. Tämän vuoden leirin osalta metsäharjoitusten radat ja reitit ovat analysoitavissa Liveloxissa:

Ensi vuonna Leimaus-leiri järjestetään tuttuun tapaan koululaisten ensimmäisellä lomaviikolla kesäkuussa Lahdessa liikuntakeskus Pajulahden ja Lahden Suunnistajat -37 järjestämänä. Laura Kittelä Liikuntakeskus Pajulahdesta vastaanotti Leimaus-lipun leirin päätöksessä Tampereen Pyrinnön Tuija Schmidtiltä.

Lisää kuvia ja tunnelmia leiriltä: