Nuorten INOV-8-liigan tilanne ennen finaalia

Nuorten INOV-8-liigaa on suunnistettu viiden osakilpailun verran ja jäljellä on enää finaalitapahtuma sunnuntaina 20.8. Hyvinkäällä.

Henkilökohtaisessa kilpailussa viidestä osakilpailusta lasketaan kunkin urheilijan kolmen parhaan osakilpailun pisteet mukaan. Yhteispisteiden perusteella muodostuu lähtölista viimeisen osakilpailuun, takaa-ajoon, jossa parhaiten pisteitä kerännyt suunnistaja lähtee maastoon ensimmäisenä ja muut hänen jälkeensä pistetilanteen mukaisesti siten, että aikaero ensimmäiseen lähtijään lasketaan kaavalla 1 p. = 6 sekuntia. Ilman pisteitä ei pääse takaa-ajoon, mutta saa osallistua finaalin päiväkohtaiseen kilpailuun.

Ensimmäisenä finaaliin starttaavat sarjoittain Aarni Ronkainen (H20), Jenny Ojala (D20), Florian Fritzen (H18), Eeva-Liina Ojanaho (D18), Rasmus Töyrylä (H16) ja Lotta Laakso (D16). Piste-erot kuitenkin muuttuvat tiukaksi sekuntipeliksi ja takaa-ajo kamppailuksi, kun nuoret suunnistajat pääsevät näyttämään taitojaan ja testaamaan kylmäpäisyyttään Usmin ja Hyvinkään Sveitsin vaativissa maastoissa.

Kokonaiskilpailussa palkitaan sarjojen voittajat Suunnistussäätiön 500 euron harjoittelustipendeillä. Kokonaiskilpailun sijoille 2. ja 3. sijoittuneet palkitaan INOV-8 tuotepalkinnoilla.

Paras seura -tittelin vei Espoon Suunta

Seurakilpailu vuoden 2023 osalta on ratkennut kolmatta vuotta peräkkäin Espoon Suunnan hyväksi. Seurakilpailussa laskettiin viidestä ensimmäisestä osakilpailusta jokaisesta pistelaskusarjasta (H ja D 16, 18 ja 20) seuran kolmen parhaan kilpailijan saavuttamat henkilökohtaiset pisteet.

Espoon Suunta keräsi pisteitä 988, toiseksi sijoittunut Lynx 804 ja kolmanneksi sijoittunut Helsingin Suunnistajat 755. Paras seura palkitaan finaalin palkintojenjaon yhteydessä Suunnistusliiton 500 € harjoittelustipendillä.

Finaalitapahtuma 20.8. Hyvinkäällä

Nuorten Superviikonloppu 2023