World Orienteering Day 17.-23.5.

Keskiviikosta 17.5. lähtien vietetään eri puolillla maailmaa kansainvälistä Maailman suunnistuspäivää eli World Orienteering Dayta. Kansainvälisen suunnistusliiton (IOF) lanseeraamaa maailmanlaajuista tapahtumaa on vietetty vuodesta 2016 saakka.

Kansainvälistä suunnistuksen teemapäivää vietetään viikon ajan tiistaihin 23.5. asti.

Kansainvälinen suunnistusliitto tavoittelee teemapäivällä lajin näkyvyyden ja tavoitettavuuden parantamista erityisesti nuorison suuntaan, joten monin paikoin teemapäiviä vietetään kouluissa.

Suomessa suunnistetaan World Orienteering Dayn aikavälillä 17.-23.5. niin kuntorastien, kilpailujen kuin harjoitustenkin merkeissä. Seurat voivat lisätä omia tapahtumiaan WOD-sivuston (Register event) kautta. Mukana olevat tapahtumat näkyvät WOD-sivuston maailmankartalla.

Kutsu kaveri kuntorasteille -kampanjaan ilmoitetut tapahtumat, jotka järjestetään World Orienteering Dayn aikana, on lisätty WOD-tapahtumiksi Suunnistusliiton toimesta.