Kutsu kaverisi kuntorasteille -kampanja käynnistyi – Tampereella suunnistettiin kesäisessä kelissä

Suunnistuksen Kutsu kaverisi kuntorasteille -kampanja on käynnistynyt. Kampanjan tarkoituksena on tutustuttaa lisää ihmisiä lajin pariin, joten suunnistava kaveri voi seuraavan viikon aikana tuoda kaverinsa mukaan maksutta.

Avauspäivänä maanantaina kampanjassa oli mukana seitsemän tapahtumaa, muun muassa Tampereen Iltarastit. Keskustan kupeessa Kaupin metsissä järjestetyt iltarastit keräsivät vajaat 400 osallistujaa ja mukana nähtiin kymmeniä kaveriporukoita. Kaupin iltarastitapahtuman päällikkö Tiina Jussila kertoi, että kampanja-avaus sujui mukavissa merkeissä.

– Suunnistajia oli mukana myös hieman kauempaa, joten lajiin oli lähdetty tutustumaan myös Tampereen ulkopuolelta. Ensimmäistä kertaa mukana olevat näyttivät innostuneelta. Monet sanoivat, että tämä oli helppo tapa tutustua suunnistukseen, kun kaveri oli opastamassa kaikissa käytännön asioissa aina radan valitsemisesta ja maksamisesta rastien löytämiseen saakka, Jussila kertoi.

Tutustumista suosi myös erinomainen keli, kun lämpötila oli yli kaksikymmentä astetta ja taivas lähes pilvetön. Suunnistusta pitkästä aikaa tai jopa ensimmäistä kertaa kokeilleet kaverit muodostivat laajan kirjon: kavereina mukana oli työkavereita, sukulaisia, perhetuttuja ja vaikka mitä.

– Erityisesti ilahdutti, että mukana oli myös koulukavereita, kun suunnistavat nuoret olivat tuoneet luokkakaverinsa tai muun samanikäisen kaverinsa tutustumaan lajiin, Jussila kertoi.

– Yllättävää oli sekin, että moni lajiin tutustumaan tullut kaveri halusikin maksaa hänet suunnistamaan tuoneen henkilön kuntosuunnistuksen. Kaverit olivat ilmeisesti sen verran iloisia ja kiitollisia, että saivat mahdollisuuden tutustua lajiin, Jussila lisäsi.

Kimmo toi työkaverinsa suunnistamaan

Kimmo Kantojärvi oli huomannut kampanjan sosiaalisesta mediasta ja pyysi mukaansa työkaverinsa Aleksi Ojan ja Dima Bacherikovin. Mukana oli myös Diman poika Aleksandr.

Kantojärvi on itse harrastanut suunnistusta jo lapsesta lähtien.

– Olin täällä muiden tukijoukkona. Minusta tämä oli hyvä idea tuoda ihmisiä tutustumaan suunnistukseen, Kantojärvi kertoi.

Aleksi Oja, Kimmo Kantojärvi, Aleksandr ja Dima Bacherikov Kaupissa.
Nelikko vasemmalta oikealle: Aleksi Oja, Kimmo Kantojärvi, Aleksandr ja Dima Bacherikov. Kuva: Juho-Veikko Hytönen/SSL

 

Lajiin tutustumaan tullut kolmikko saikin hoitaa suunnistustehtävät.

– Mukava kokemus, mutta ei ollut helppoa. Vaikeinta oli mäkien tunnistaminen kartalta ja niiden juokseminen ylös ja alas. Kimmo antoi meille vinkin, että kannattaa katsoa auringosta suunta, Dima ja Aleksi kertoivat.

– Minulla itselläni on hieman kokemusta suunnistuksesta koulusta, joten tämä oli ehkä vähän helpompaa. Me kuitenkin juoksimme koko matkan ja vauhti tekee tästä vaikeampaa, Aleksandr lisäsi.

Kolmen kilometrin radalle tuli pieniä pummeja, mutta ne eivät näyttäneet porukkaa haittaavan.

– Yksi vähän isompikin virhe meinasi tulla, mutta siinä vaiheessa Kimmo alkoi antaa vihjeitä. Täytyy kyllä tulla kokeilemaan joku kerta, että eksyykö tässä pahasti, jos suunnistaa täysin yksin, Aleksi paljasti.

Kaupin suunnistuskerta ei siis jäänyt kolmikolla välttämättä viimeiseksi ja samaa tunnelmaa oli aistittavissa muillakin kaveriporukoilla.

Kutsu kaverisi kuntorasteille -kampanja kestää vielä viikon ajan maanantaihin 22. toukokuuta asti. Tiistaina järjestetään yhdeksän tapahtumaa ja koko viikolla on jäljellä vielä lähes 40 eri kuntorastikertaa ympäri Suomen.

Lisätietoa kampanjasta ja siinä mukana olevat tapahtumat löytyvät kampanjan sivustolta.