Suunnistukselle 120 000 euroa Huippu-urheiluyksikön tehostamistukea

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on julkaissut kesälajien tukipäätökset vuodelle 2023. Tukea jaetaan vuonna 2023 yhteensä 4,04 miljoonaa euroa. Suunnistus kuuluu kahdeksantoista muun lajin ohella ns. investointilajeihin ja saa tehostamistukea yhteensä 120 000 euroa kuluneen vuoden tavoin.

Suunnistuksen saamasta rahallisesta tuesta 65 000 euroa kohdentuu valmentajatukiin ja loppuosuus A-maajoukkuetoiminnan tehostamiseen, mm. asiantuntijatoimintaan ja kärkiurheilijoiden terveysturvavakuutuksiin. Merkittävässä roolissa on myös A-maajoukkueurheilijoiden asiantuntijatuki mm. urheiluakatemioiden ja Kihun kautta.

Mitalikantaan paluu EM-kisoissa oli tukipäätöksen taustalla varmasti merkityksellinen tekijä, kun sprintin MM-kisoissa jäimme mitaleitta. Nousujohteiset tavoitteet kohti Kuopion 2025 MM-kotikisoja ovat uskottavalla pohjalla ja niitä Huippu-urheiluyksikkö on omalta osaltaan tukemassa, toteaa huippu-urheilupäällikkö Petteri Kähäri.


Olympiakomitean uutisointi 5.12.2022