Suunnistus ja maailman siivouspäivä 17.9.2022

Maailman siivouspäivä kannustaa pitämään ympäristön puhtaana. Se on maailmanlaajuinen päivän kestävä ympäristön siivoustempaus – siivoustalkoopäivä. Päivän tarkoitus on kiinnittää ihmisten huomio maailman valtaviin roskamääriin. Liike on suurin yhden päivän kansalaistoimi maailmanlaajuisen jätekriisin ratkaisemiseksi. Vuonna 2022, 60 miljoonaa vapaaehtoista 191 maassa yhdistävät voimansa planeetan siivoamiseksi (worldcleanupday.org). Liittykää joukkoon!

PEFC Suomi, Suunnistusliitto, Espoon Suunta ja Helsingin Suunnistajat osallistuvat päivään siivoamalla lähimetsää Espoon Puolarmetsässä ja Helsingissä Mustikkamaalla.

Kannustamme kaikkia suunnistusseuroja ja suunnistusväkeä osallistumaan lauantaina 17. syyskuuta 2022 maailman siivoamiseen – aloitetaan puhtaampi maailma lähimetsistämme! Seuraa päivän kulkua Suunnistusliiton ja PEFC Suomi some-kanavilla ja postatkaa ja jakakaa päivityksiä omasta osuudestanne tunnuksilla: #suunnistus #pefcsuomi #maailmansiivouspäivä

Metsä on meille suomalaisille tärkeä paikka, jossa virkistymme esimerkiksi suunnistamalla. On tärkeää, että metsiin ei jätetä jälkiä tai roskia käynnin jälkeen, vaan kaikki kerätään mukaan. Metsissä virkistyminen ja jokamiehenoikeudet ovat tärkeä osa metsätalouden sosiaalista kestävyyttä. PEFC tukee jokamiehenoikeuksien toteutumista ja oikeutta luonnossa oleskeluun. Muistetaan, että jokamiehenoikeudella ei saa roskata ympäristöä!

PEFC on riippumaton ja voittoa tavoittelematon kansainvälinen metsäsertifiointijärjestelmä, joka edistää ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää metsätaloutta kaikkialla maailmassa. PEFC-sertifioinnissa asetetaan metsien hoidolle lukuisia vaatimuksia, jotka kohdistuvat muun muassa metsien monimuotoisuuden turvaamiseen, metsien terveyden ja kasvun ylläpitoon sekä virkistyskäyttöön. PEFC Suomi on Suunnistusliiton kumppani.

Lue lisää PEFC Suomen toiminnasta: www.pefc.fi