Hiihtosuunnistuksen valmennusryhmät 2022-2023

Hiihtosuunnistuksen valmennusryhmät ensi kaudelle on valittu.

Hiihtosuunnistusmaajoukkueen päävalmentaja Tapani Partanen kertoo maajoukkueen olevan hieman uudistumisvaiheessa, mutta moni asia etenee hyvällä pohjalla.

– Projektimielessä meillä on seuraava selkeä tavoite kahden vuoden kuluttua kilpailtavissa MM-kisoissa. Siihen mennessä tavoite on saada myös uusia nuoria urheilijoita nousemaan A-maajoukkueeseen. Leirityksessä tullaan jatkamaan pitkälti samoilla linjoilla kuin viime vuonna, mutta paikkoihin tulee vaihtelua. Toiminnassa hyväksi todettuja asioita jatketaan, ja esimerkiksi leiritys toteutetaan yhteisesti aikuisten ja nuorten maajoukkueen kanssa. Tämä tilanne tarjoaa nuorille urheilijoille varmasti hyvää motivaatiota treenaamiseen ja mielenkiintoisia kehityksen paikkoja, kuvailee päävalmentaja Partanen.

Nuorten maajoukkueen valmentaja Tommi Peltonen on vahvasti mukana tukemassa nuorten urheilijoiden kehityspolkuja.

– Nuorten ryhmä on hyvä sekoitus EM-sarjalaisia, sekä jo kokeneita MM-kisakävijöitä. On myös erityisen mukava nostaa maajoukkuerinkiin ensikertalaisia urheilijoita kehittymään ja nostamaan tasoaan entisestään. Viime kevättalven kotikisojen loistava menestys antaa varmasti ryhmällemme intoa kohti seuraavia arvokisoja Latvian Madonassa. Vaikka ryhmästämme nousikin kaksi nuorten maailmanmestaria A-maajoukkueeseen, on meillä edelleen korkeat odotukset ja hyvät menestysmahdollisuudet tulevissa kisoissa. Luottavaisin mielin voimme jatkaa harjoituskautta ja suunnata kohti maajoukkueleirejä, kertoo Tommi Peltonen.

Hiihtosuunnistuksen valmennusryhmät 2022-2023

A-maajoukkue
Naiset
(1): Maria Hoskari Rastiketut
Miehet (6): Niklas Ekström MS Parma, Tuomas Kotro Kymin Suunnistajat, Ville-Petteri Saarela Keminmaan Urheilijat, Eevert Toivonen Pirkkalan Hiihtäjät, Misa Tuomala Suunta Jyväskylä, Aapo Viippola Sonkajärven Pahka

Haastajaryhmä
Naiset
(3): Nina Kärnä Sonkajärven Pahka, Satu Tuomisto Vaasan Suunnistajat, Heta Virtanen Suunta Jyväskylä
Miehet (3): Wille Laitamäki MS Parma, Tuomas Outinen Kymin Suunnistajat, Miska Tervala Rastivarsat

Nuorten maajoukkue
Naiset
(7): Lotte-Line Ekström MS Parma, Oili Holopainen Suunta 2000, Sanni Hoskari Rastiketut, Johanna Naskali Kyrös-Rasti, Vilma Pesu Rajamäen Rykmentti, Anni Salmela Suunta 2000, Venla Viippola Suunta 2000
Miehet (6): Joona Hirvilahti Vehkalahden Veikot, Eemil Koskinen Pirkkalan Hiihtäjät, Roope Lemberg Rasti-Jussit, Miika Muotka Ounasvaaran Hiihtoseura, Pyry Riissanen Espoon Akilles, Karri Stevander Kuortaneen Kunto