URA-säätiön opiskeluapurahan sai 188 urheilijaa

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö (URA) on tänään jakanut opiskeluapurahan 188 urheilijalle lukuvuodelle 2021-2022.

Apurahan saajien joukossa on maailmanmestareita ja olympiaurheilijoita, nykyisiä ja jo uransa lopettaneita huippu-urheilijoita yhteensä 52 eri lajista ja 17 urheiluakatemiasta. Apurahan suuruus on 1500 tai 3000 euroa koko lukuvuodelle. Apurahaa haki tänä vuonna ennätykselliset 524 urheilijaa.

  • Suunnistajista apurahan saavat Anna Haataja, Tuomas Heikkilä, Veera Klemettinen, Amy Nymalm, Olli Ojanaho, Akseli Ruohola ja Topi Syrjäläinen.
  • Hiihtosuunnistajista apurahan saavat Salla Koskela, Mirka Suutari ja Misa Tuomala.
  • Pyöräsuunnistajista apurahan saavat Antonia Haga ja Henna Saarinen.

Lisätiedot

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö perustettiin vuonna 1972 silloisen tasavallan presidentin Urho Kekkosen toimesta. Säätiön tarkoituksena on tukea huippu-urheilijoiden kaksoisuraa ja edistää heidän kouluttautumistaan ja urheilu-uran jälkeisen ammatin hankkimista. Perustamisestaan lähtien URA-säätiö on jakanut vuosittain opiskeluapurahoja aktiiviurheilijoille ja jo uransa päättäneille urheilijoille. 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail