Juva toivottaa suunnistajat tervetulleiksi

Meillä juvalaisilla on ilo toivottaa kaikki suunnistajat ja suunnistuksen ystävät tervetulleiksi eteläsavolaiseen emäpitäjäämme vuoden 2021 SM-sprintteihin.

Koko kunta on vahvasti mukana tapahtumassa, jonka näyttämönä kunnan keskustan alue toimii.

Kisa tuo vilinää ja vilskettä noin 6000 asukkaan pitäjäämme. Kilpailijoiden saapumista kisapaikalle sujuvoittaa pian valmistuva Viitostien peruskorjaus Mikkeli–Juva, joka on loppusuoralla.

Kisakeskuksen välittömässä läheisyydessä kohoava Martti Talvela -kampus vihittiin käyttöön kisojen alla. Se tarjoaa nykyaikaiset, toimivat, turvalliset ja terveelliset tilat varhaiskasvatukselle, yhtenäiskoululle, lukiolle sekä liikunnalle. Se on meidän kuntalaisten ylpeys ja kunnioittaa nimensä mukaisesti Martti Talvelaa, joka oopperalaulajan uransa lisäksi vaikutti mm. kansakoulun opettajana. Hänen sydämen asiansa olivat luomuviljely ja lammastalous, joita hän harjoitti Juvalla Inkilän hovissaan.

Suunnan Juvalle ovat myös löytäneet lukuisat vapaa-ajanasukkaat, jotka viihtyvät kauniissa maisemissamme.

Saimaa ja muut vesistöt tarjoavat mahdollisuuden rentoutumiseen tai aktiivilomaan monipuolisia palveluita hyödyntäen. Juvalla on hyvä ja turvallista elää ja yrittää, sujuvasti.

Sprintti vaatii sähäkkyyttä, suunnitelmallisuutta ja tarkkuutta. Sitä vaatii myös kunnan kehittäminen. Kehittämistä Juva tekee rakentavassa yhteistyössä kuntalaisten, yhteistyökumppaneiden ja muiden sidosryhmien kesken.

Yhteisöllisyyttä on rakennettu vuodesta 1442 ja työ jatkuu aktiivisesti jatkossakin. Yhteinen suunta johdattaa kunnan tavoitteeseen suunnistajien tavoin taaten parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Tsemppiä jokaiselle kisaajalle ja nautinnollisia hetkiä kaikille kisaa seuraaville!

Mervi Simoska

Kunnanjohtaja