Päivitys uutiseen ”Urheilijoiden edustajaksi IOF:n toimielimiin?”

Kansainvälinen Suunnistusliitto IOF päätti vuosikokouksessaan kesällä 2020, että urheilijoiden edustus eri lajeissa uusitaan kesällä 2021. Käytännössä uudistus tarkoittaa, että kaikkiin neljään lajiin (suunnistus, hiihtosuunnistus, pyöräsuunnistus, tarkkuussuunnistus) muodostetaan urheilijoista koostuvat neuvoa-antavat ryhmät (Atheletes Advisory Groups). Näistä neljän lajin neuvoa-antavista ryhmistä muodostetaan IOF:n yksi yhteinen urheiljakomissio (the Athletes Comission). Lisäksi urheilijakomissiosta valitaan kaksi henkilöä IOF:n hallitukseen.

Prosessi etenee nyt siten, että Suomen Suunnistusliiton on ilmoitettava mahdolliset ehdokkaat urheilijoiden neuvoa-antaviin ryhmiin huhtikuun alkuun mennessä.

Kriteerinä on, että urheilija on osallistunut lajinsa MM-kilpailuihin tai maailmancupiin vuosien 2018 -2020 välillä. Eli kyseessä voi olla urheilu-uran jo lopettanut urheilija tai uraansa edelleen jatkava urheilija.

Suunnistusliitto on nyt julistanut paikat avoimeen hakuun. Jos olet juuri maajoukkueurasi päättänyt urheilija ja olet kiinnostunut hakeutumaan lajisi urheilijoiden neuvoa antavaan ryhmään, niin lähetä hakemuksesi viimeistään 4.3. sähköpostitse mika.ilomaki@suunnistusliitto.fi. Täytä hakemuksesi tätä pohjaa hyödyntäen: AAG Nomination Form 20210127

Suunnistusliiton liittohallitus päättää Suomen mahdolliset ehdokkaat kokouksessaan 9.3.

Lisätietoja aiheesta antaa toimitusjohtaja Mika Ilomäki, p. 045-773 103 10, mika.ilomaki@suunnistusliitto.fi