Suunnistuksen valtionapu 838 000 euroa

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt vuoden 2021 yleisavustukset lajiliitoille. Suunnistusliiton valtionapu on 838 000 euroa, joka on 17 000 euroa viimevuotista vähemmän.

Valtionavustuksissa on voimassa nyt uudet avustuskriteerit, jotka on jaettu järjestöryhmäkohtaisiin peruskriteereihin (85% avustuksesta) ja kaikille yhteisiin vastuullisuuskriteereihin (15% avustuksesta). Peruskriteerien tärkeimpänä mittarina on lajin rekisteröityneiden harrastajien lukumäärä, eli käytännössä lisenssien lukumäärä.

– Suunnistuksen valtionapu putosi kaksi prosenttia viime vuodesta, mutta tuen kokonaismäärä säilyi kuitenkin hyvällä tasolla. Tähän voidaan nyt olla tyytyväisiä. Rekisteröityneiden harrastajien määrä on tulevina vuosina määrittävä tekijä lajiliittojen valtionavuissa, kommentoi Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Ilomäki.

– Koronatilanne on aiheuttanut huomattavaa epävarmuutta rahapelitoiminnan tulevaisuudesta, eikä vuoden 2021 jälkeen rahoituksen tasosta ole tietoa. Tulevaisuudessa valtiovallan olisi hyvä turvata liikunnan rahoitus esimerkiksi siirtämällä rahapelitoiminnan tuotoilla katettavia liikuntabudjetin eriä rahoitettavaksi yleiskatteellisesta budjetista, Ilomäki jatkaa.

Lisätietoja OKM:n yleisavustuksista