Leimaus-leiri 2021 siirtyy elokuulle

Vuokatin urheiluopistolla kesäkuun alussa järjestettäväksi suunniteltu suunnistuksen Leimaus-leiri siirtyy loppukesään. Uusi ajankohta on 2.-5.8.2021. Siirtopäätös syntyi, kun järjestäjätahot kuulivat Kainuun soten asiantuntijaa vallitsevan tautitilanteen kehittymisestä alkuperäiseen leiriajankohtaan nähden.

– Viesti järjestäjille oli, että kesäkuun alussa on hyvin epätodennäköistä kyetä järjestämään isoa leiriä ilman massiivista testausta tai kuplamenettelyä. Arvokisojen kaltaiset kuplat eivät ole mahdollisia Leimaus-leirin tyyppisessä tapahtumassa, joten varminta on jo tässä vaiheessa siirtää leiriä pari kuukautta eteenpäin, jolloin tilanne on varmasti huomattavasti parempi ja rokotuksetkin edenneet pidemmälle, toteavat Vuokatin leirinjohtaja Mika Tuononen ja Suunnistusliiton nuorisopäällikkö Timo Saarinen.

Leirin uusi ajankohta sijoittuu lomakauden loppuun juuri ennen koulujen alkua. Järjestäjillä on valmius majoitusten ja harjoitusten osalta järjestää täysipainoinen leiri juuri tuolloin, mikä helpotti siirtopäätöstä.

– Koronan aiheuttamien rajoitusten ja terveysturvallisuuden takia kaikki harjoitukset skaalataan vielä läpi ja tarjolle laitetaan sellainen kokonaisuus, joka voidaan turvallisesti toteuttaa. Esim. yhteislähtöjä ei ole ja viestiharjoituksen järjestäminen pohditaan kokonaisuudessaan uudestaan kuten myös kuljetusten rooli, kertoo Sotkamon Jymyn Janne Kankainen.

– Suunnistuksen kotimaisen kilpailukalenterin ja koulujen alkamisen näkökulmasta elokuun ensimmäinen viikko on käytännössä ainoa mahdollisuus leirille. Toki kaikkia siirto ei varmasti miellytä ja päällekkäisyyksiä tulee, mutta kokonaisuudessaan pidän tätä parhaana ratkaisuna, jotta Leimaus-leiri ylipäätään voidaan toteuttaa vuonna 2021. Viime kesän perusteellakin ajankohta on nykytilanteessa varmin mahdollinen. Nyt kun siirtopäätös tehtiin ajoissa, on aikaa valmistautua ja tehdä järjestelyjä, kertoo Saarinen siirron taustoista.

Järjestelyiden osalta tulee joitakin muutoksia alkuperäiseen ja esimerkiksi majoitusvaraukset tehdään uudestaan. Lisäksi lattiamajoitusta ei ole lainkaan tarjolla elokuussa. Leimaus-leirin järjestäjät antavat lisätietoa ja ohjeita nettisivuillaan viikolla 11, kun muitakin elokuun järjestelyihin liittyviä asioita varmistuu.

Lisätiedot:

Vuokatti Sport
Mika Tuononen
050-5272507

Suomen Suunnistusliitto
Nuorisopäällikkö
Timo Saarinen
040-5198699